Tillbaka till BTJ.se
Skriv ut

Tessa Gratton

header_fbTessa Gratton

Som barn ville Tessa Gratton bli en magiker, eller möjligen paleontolog (en som arbetar med fossila djur och växter). Helst både och. Så blev det inte, men eftersom hon har insett att hon är alltför otålig för att leta efter dinosaurieskelett, så hoppas hon fortfarande på att någon ska ta sig an uppgiften att lära henne allt om trolldom – magi och monster ligger henne fortfarande lika varmt om hjärtat … Under tiden skriver hon noveller och romaner om ämnet.

Tessa är född i Okinawa, Japan. Hennes pappas tjänstgöring inom USA:s försvar innebar ett ständigt flyttande under hela uppväxten, världen runt. Även som vuxen har hon fortsatt resa, men nu har hon slagit sig ned i Kansas där hon bor tillsammans med sin partner, sina två katter och en hund.

Efter en examen i genusvetenskap vid University of Kansas år 2003 hade Tessa ambitionen att ta en mastersexamen i ämnet. Halvvägs in i programmet tog dock skrivandet överhanden. Tessa hamnade i en fiktiv värld av blod, våld och drama – inspirerad av anglosaxisk och tysk episk poesi.

BlodsmagiTillsammans med Maggie Stiefvater och Brenna Yovanoff startade Tessa en sajt kallad The Merry Sisters of Fate. Det är en plats där det mörka, kusliga och det underligt vackra får frodas. Här möter du köttätande älvor, förälskade demoner och överjordiska magiker. Författarna har, sedan 2008, veckovis publicerat noveller på sidan. Tessa Gratton står för det mytiska och blodiga. Idag är skrivprojektet vilande då de tagit sig an nya projekt, men i boken The Curiosities: A Collection of Stories utforskar de alla tre på vilka sätt The Merry Sisters har hjälpt dem växa som författare.

I januari 2013 utkom Tessas debutbok Blodsmagi på svenska. Den handlar om Silla, som är beredd att göra vad som helst för att avslöja sanningen om sin familj, hur fruktansvärd den än är. Till och med offra sitt eget blod. Det är en brutal men mycket sinnlig historia om blod, magi och glödande kärlek.

Citat:
Kärlekshistorier begravda på kyrkogårdar, fasa dold bakom masker och en bloddrypande språkdräkt. Jag avgudar den här boken.”
Maggie Stiefvater

“This book is a great, magical read full of a dark past like no other. The magic in this book is just dripping off the pages with wonderful writing. I can't wait to read the next book!”
Books With Bite

Köp Blodsmagi på BTJ.se »


« Tillbaka till nätbutiken BTJ.se Logga in
BTJ besöksadress: Scheelevägen 32  •  Postadress: 221 82 Lund    046-180 000  •  info@btj.se  •  Personuppgiftspolicy