Tillbaka till BTJ.se
Skriv ut

Foldrar m.m.

BTJ Förlag främjar läslust och läsglädje genom att ge ut foldrar som syftar till att stödja och stimulera läsintresset och läsförmågan.

Våra foldrar är framtagna som utdelningsmaterial till föräldrar, lärare och andra.
Foldrarna säljs buntvis med 50 exemplar i varje bunt.

En del av förlagets foldrar ges ut i serier med nya aktuella ämnen för varje nummer i serien. Folderserierna hanteras genom BTJ prenumerationsservice. Vi kallar dem för folderprenumerationer där varje prenumeration innebär ett exemplar av en folder med fem olika nummer per år. För att varje gång få 50 nummer av en enskild folder i en serie måste du alltså beställa 50 folderprenumerationer för den typ av folderserie du är intresserad av. Läs mer om hur du prenumererar på förlagets folderserier »

ABC-droppar för din baby ABC-droppar
Foldrarnas text poängterar vikten av att stimulera barnen att tillägna sig språket och varje folder är anpassad till barnets förväntade språkliga nivå. Boktipsen är okommenterade, nivåanpassade och avser både barn- och vuxenböcker.
Läs mer om ABC-droppar »
Att äga ett språk Att äga ett språk
Benkt-Erik Hedins klassiska folder om böckernas betydelse för barns språkutveckling. Författaren har gjort en lätt omarbetad version av sin folder från 1992.
Läs mer Att äga ett språk »
Barn + Böcker = Bästisar för livet

Barn + Böcker = Bästisar för livet
Av Gull Åkerblom
Lyckliga alla de barn som upptäcker böckernas värld! Har de en gång tagit klivet in i den världen behöver de aldrig vara ensamma.
Läs mer om Barn + Böcker = Bästisar »

Bokstavslek

Bokstavslek
En sprudlande, stimulerande och inspirerande folder av författaren, föreläsaren och pedagogen Clas Rosvall illustrerad med humoristiska färgbilder av AnnaPenna.
Läs mer om Bokstavslek »

Det var en gång Det var en gång ...
I foldern berättar Gunilla Borén, välkänd sagoutgivare och lektor vid bibliotekshögskolan i Borås, personligt och lättläst om sagor och sagoläsning och ger tips på bra sagor att läsa högt.
Läs mer om Det var en gång ... »
 Fantasy Fantasy
Färgglad sex-sidig boktipsfolder för unga fantsyläsare och älskare av Harry Potter skriven av två verkliga entusiaster: Britt Engdal och Gull Åkerblom.
Läs mer om Fantasy »
För slukaråldern För slukaråldern (folderserie)
Fem sex-sidiga foldrar per år med ca 25 utförligt kommenterade barnböcker i ämnen som efterfrågas av barn i mellanåldrarna. Ämnesvalet bygger på årliga enkätsvar från barnbibliotekarier i hela landet.
Läs mer om För slukaråldern »
Hur barn blir duktiga i läsning

Hur barn blir duktiga i läsning 
En något omarbetad upplaga av Birgitta Ahléns och Margareta Grogarns mycket uppskattade folder Hur man blir duktig i läsning, om hur man kan hjälpa sitt barn när det börjar läsa och vad det innebär att ha läs- och skrivsvårigheter.
Läs mer om Hur barn blir duktiga i läsning »

Lästips Lästips (folderserie)
Fem foldrar per år med ca 30 kommenterade skönlitterära titlar i efterfrågade ämnen. Varje års ämnesval bygger på enkätsvar från folk- och gymnasiebibliotekarier i hela landet.
Läs mer om Lästips »
Sifferlek Sifferlek
"Har du lite svårt med matten? Ligger vaken hela natten?"
En sprudlande, stimulerande och inspirerande folder av författaren, föreläsaren och pedagogen Clas Rosvall illustrerad med humoristiska färgbilder av AnnaPenna.
Läs mer om Sifferlek »
Tala med barnen om ... Tala med barnen om ...  (folderserie)
En hjälp för föräldrar, förskollärare, lärare och andra vuxna när de vill diskutera viktiga ämnen med barnen.
Läs mer om Tala med barnen om ... »
 valkommen_med_barnen Välkommen med barnen till biblioteket
Berättar om vikten av att barn tidigt får tillgång till bra böcker och om allt roligt och spännande som bibliotekens barnavdelningar har att erbjuda.
Läs mer om Välkommen med barnen till biblioteket »Logga in
BTJ Förlag

– bli först med att få det senaste från BTJ Förlag!

Bestall_abonnemang

Beställ bok som privatperson »

Bli författare hos BTJ Förlag »

Abonnera på BTJ Förlags utgivning
Alltid 15% rabatt på BTJ Förlags alla titlar!
Läs mer om förlagets abonnemang »
Kontakta BTJ Förlag

img_email btjforlag@btj.se
BTJ besöksadress: Scheelevägen 32  •  Postadress: 221 82 Lund    046-180 000  •  info@btj.se  •  Personuppgiftspolicy