Tillbaka till BTJ.se
Skriv ut

Maggie Stiefvater

header_fbMaggie Stiefvater

Med bokserien om vargarna i Frost, Feber och För evigt har Maggie Stiefvater etablerat sig som något av en Twilight-arvtagare i Sverige. Hon följde upp med Dödsritten som vänder sig till en yngre målgrupp. Nu skriver hon återigen för unga vuxna, med nya serien om Kretsen, i vilken också hennes fascination för historiska myter får ta plats. Hon skriver alltid med en svepande, orädd penna. Mäktig dramatik fint sammanflätad med stråk av sorg och längtan. Ofta om betvingande kärlek mellan unga människor. Hon målar med starka färger, med renhet och svärta, i vackra, sorgsna toner.

Dödsritten Maggie föddes 1981 i Virginia, USA. Vid 16 års ålder bytte hon förnamn från Heidi till Margaret. Hon är uppvuxen med hemundervisning men gick ut Mary Washington College med en examen i historia. Därefter arbetade hon som porträttkonstnär och lärde sedan ut målning i konstklasser. Hon var under många år en del av rörelsen ”Painting a Day”, vilket innebär att ett verk publiceras för allmänheten varje dag under en viss bestämd tidsperiod. Sedan dess har hennes konst uppmärksammats i otaliga tidningar och utställningar.

Maggie Stiefvater är även känd för sin musik. Under universitetsstudierna tävlade hon i spelning av säckpipa och startade det keltiska bandet Ballynoola. Hon spelar även en rad andra instrument och skriver tillsammans med sin syster, Kate Hummel, ett musikstycke tillhörandes varje roman hon ger ut. Musikstyckena ger hon, tillsammans med egna bilder, ut i en liten bok som fungerar som en förhandsvisning om vad hennes senaste roman kommer bjuda på. Vid stora event brukar hon ses signera gitarrer! 

KretsenEfter många år av refuseringar publicerade hon 2008 sin första roman Lament. Hon sålde samtidigt in både uppföljaren Ballad och romanen Shiver och hennes författarkarriär hade därmed fått ordentlig fart. Shiver blev till en otroligt omtyckt trilogi, The Shriver Trilogy (Frost, Feber och För evigt) som låg mer än 40 veckor på New Yorks bästsäljarlista och har getts ut i nästa 40 länder. Idag är hon en bästsäljande författare inom genren urban fantasy/magisk realism, för unga vuxna. 

“Like nothing else out there now"
Kirkus

"One of the finest YA novelists writing today"
Entertainment Weekly 

"Utterly original"
People Magazine 

The Shriver Trilogy (Frost, Feber och För evigt)

Köp The Shriver Trilogy (Frost, Feber och För evigt) »

Köp Dödsritten »

Köp Kretsen »

Köp fler titlar av Maggie Stiefvater »

Läs mer om Maggie Stiefvater på: www.maggiestiefvater.com »


« Tillbaka till nätbutiken BTJ.se Logga in
BTJ besöksadress: Scheelevägen 32  •  Postadress: 221 82 Lund    046-180 000  •  info@btj.se  •  Personuppgiftspolicy