Tillbaka till BTJ.se
Skriv ut

Tonåringar och vuxna

Här presenteras våra boktips, författarporträtt och genreöversikter för tonåringar och vuxna.
100_bocker_att_lasa_innan_man_blir_vuxen_liten

100 böcker att läsa innan man blir vuxen
Den här boken är en skattkista! Här kan lärare, förskollärare, fritidspedagoger, föräldrar, mor- och farföräldrar, ja alla vuxna på jakt efter bra böcker för barn och ungdomar från förskoleklass till nian göra fynd. Karna Nyström, barnbibliotekarie, litteraturpedagog och föreläsare, berättar om mer än 100 roliga, spännande och tänkvärda böcker i olika genrer som alla barn och ungdomar borde få chansen att upptäcka.
Läs mer om 100 böcker att läsa innan man blir vuxen »

100 mästare och deras bästa verk 100 mästare och deras bästa verk
Här får du 100 litterära mästare serverade med presentation och lästips. De 100 mästarna är uppdelade på 10 språk- eller geografiska områden, och Christian Peters har valt sina absoluta favoriter bland mästarnas verk. 390 lästips.
Läs mer om 100 mästare »
Ytterligare 100 mästare och deras bästa verk Ytterligare 100 mästare och deras bästa verk
Här får du 100 litterära mästare serverade med presentation och lästips. De 100 mästarna är skriver i 10 genrer, och Christian Peters har valt sina absoluta favoriter bland mästarnas verk. 390 lästips.
Läs mer om Ytterligare 100 mästare »
Återigen 100 mästare och deras bästa verk Återigen 100 mästare och deras bästa verk
Här får du 100 litterära mästare serverade med presentation och lästips. De 100 mästarna skriver i 10 teman, och Christian Peters har valt sina absoluta favoriter bland mästarnas verk. Över 200 lästips.
Läs mer om Återigen 100 mästare »
200 dataspel 200 dataspel
Intresset för och efterfrågan på dataspel på biblioteken är stort och alltfler bibliotek lånar också ut spel, men kunskapen om spelen är ofta bristfällig. Detta är en användbar tips- och uppslagsbok om de dataspel som finns på marknaden.
Läs mer om 200 dataspel »
221 Bra deckare du bör läsa innan du mördas 221 Bra deckare du bör läsa innan du mördas
221B Baker Street, världslitteraturens mest kända adress, har inspirerat medlemmarna i Svenska Deckarakademin att bjuda på 221 aptitretare för deckarsugna. Bokpresentationerna omfattar en bok per sida och har en personlig och humoristisk touche som kan få även en motsträvig deckarläsare nyfiken på genren.
Läs mer om 221 Bra deckare du bör läsa innan du mördas »
250 TV-spel

250 TV-spel
Idag finns tusentals tv-spel på marknaden och det kan vara svårt, såväl för den invigde som för den oinsatte, att hitta guldkornen. Orvar Säfström, filmkritiker och spelfantast lyfter fram de allra bästa och mest intressanta spelen.
Läs mer om 250 TV-spel »

50 fullträffar. Riktigt bra deckare från alla tider

50 fullträffar. Riktigt bra deckare från alla tider 
Det finns väldigt många bra deckare. Efter mer än ett sekels sammanlagd kritikerverksamhet har två av Deckarakademins grundare, Jan Broberg och Bo Lundin, letat igenom sina välfyllda bokhyllor och presenterar här sina favoriter.
Läs mer om 50 fullträffar »

52 kvinnliga författare

52 kvinnliga författare
I denna uppkäftiga, personliga, kunniga och humoristiska minilitteraturhistoria inspirerar Lena Kjersén till läsning av kvinnliga författare – ofta sorgligt förbisedda av manliga kritiker och kollegor. Men här får de sin revansch!
Läs mer om 52 kvinnliga författare »

Att_mota_annanheten_2_liten Att möta annanheten. 2
Att möta annanheten 2 innehåller kommenterade boktips grupperade under olika rubriker. Varje kapitel inleds med en beskrivning av den aktuella funktionsnedsättningen och därefter visas hur den speglas i fack- och skönlitteratur. Här ges mängder av tips på bra böcker som både ger läsupplevelser och vidgade perspektiv i synen på andra människor och därmed blir till hjälp i mötet med annanheten – viktigt för alla som i sitt yrke och sin vardag möter personer med nedsatt funktionsförmåga. Läs mer om Att möta annanheten. 2 »
Barnbarnsböcker

Barnbarnsböcker. Att läsa tillsammans
Av Annika Holm och Lena Kjersén Edman
Det är aldrig försent att ha en lycklig barnboksbarndom! Med hjälp av Annikas och Lenas boktips kan mor- och farföräldrar, föräldrar, mostrar, farbröder, lärare, förskollärare eller fritidsledare bygga upp en barn(barns)bokhylla som innehåller böcker för både småttingar och tonåringar. Läs mer om Barnbarnsböcker »

De bortglömda författarnas bibliotek De bortglömda författarnas bibliotek
Här presenterar Tomas Lidbeck 21 svenska och finlandssvenskaförfattare som är oförtjänt bortglömda.
Läs mer om De bortglömda författarnas bibliotek »
Besläktade själar Besläktade själar
Detta är den första bok på svenska som helt ägnas Montgomerys författarskap. Merparten av boken består av svenska läsares upplevelser av Lucy Maud Montgomerys verk, särskilt Anne på Grönkulla.
Läs mer om Besläktade själar »
Blod! Inget tvivel om den saken! Blod! Inget tvivel om den saken!
Karl G. och Lilian Fredriksson tecknar den svenska barn- och ungdomsdeckarens historia under ett drygt halvsekel. Ett 120-tal författare presenteras i särskilda porträtt. Här ges också en kortfattad genomgång av vuxendeckarens utveckling, tips om hur man kan använda barn – och ungdoms deckaren i skolan, liksom om hur läsintresset kan väckas med hjälp av LL-deckare.
Läs mer om Blod! Inget tvivel om den saken! »
Böcker som samtalar Böcker som samtalar
I Böcker som samtalar berättar Lena Kjersén Edman om hur vårt litterära arv, från antiken till idag, ständigt omformas i nya skepnader av nya författare. Hon gör nedslag i litteraturhistorien, och i det här fallet innefattar den även barn- och ungdomslitteratur och populärkultur, och ger exempel på hur inspirationen har gått från författare till författare, från sekel till sekel och från land till land.
Läs mer om Böcker som samtalar »
Chick lit. Boktips om kvinnor, karriär och kärlek. Chick lit. Boktips om kvinnor, karriär och kärlek
Asfalt och höga klackar, Kvinnor i karriären, Föräldraskap, Byta liv, Familj och vänner, Med män i fokus, Chick Flicks – på bio och tv är några av ämnesrubrikerna i den här boken med temagrupperade och kommenterade tips på chick lit-böcker sammanställda av Eva Georgson. Läs mer om Chick lit. Boktips om kvinnor, karriär och kärlek »
Chick lit. Från glamour till vardagsrealism Chick lit. Från glamour till vardagsrealism
Maria Nilsson gör gedigen genomgång av genren och studerar bl a motiv, personskildring och olika undergenrer. Hennes redogörelse och analys är både underhållande och tänkvärd och boktipsen flödar. Avslutningsvis porträtteras en rad svenska och översatta författare. Läs mer om Chick lit. Från glamour till vardagsrealism »
Deckartipset Deckartipset. Mer än 500 boktips
Feministiska deckare, historiska deckare, humoristiska deckare, hårdkokta deckare, psykologiska deckare, pusseldeckare, juridiska thrillers, rättsmedicinska deckare ... Listan kan göras lång där det gäller deckare och thrillers med olika motiv och inom olika genrer. Läs mer om Deckartipset »
Dexikon Dexikon
Av Bo Lundin
Mer än 500 detektiver, thrillerhjältar, äventyrare, medhjälpare – samt en och annan minnersvärd skurk.
Läs mer om Dexikon »
Fantasy & reality Fantasy och reality. Unga böcker
Av Lena Kjersén Edman
Att hitta rätt i den strida strömmen av böcker för unga vuxna är inte lätt - men viktigt! Här berättar Lena Kjersén Edman om 22 författarfavoriter. För den som söker tips på bra böcker för ungdomar är den här boken ett fynd! Läs mer om Fantasy och reality »
Filmtema Filmtema
Av John-Henri Holmberg
Här presenteras fjorton olika teman och motiv i lika många kapitel. En skattkista för alla som söker de filmiska guldkornen. Oavsett om filmen spelades in på 1920-talet eller 2000-talet.
Läs mer om Filmtema »
Filosofi - från Sokrates till Tännsjö

Filosofi - från Sokrates till Tännsjö
Av Richard Ohlsson
Det som i alla tider sporrat människor att ägna sig åt filosofi är tvivlet och det de önskat uppnå är visshet. I det avseendet skiljer sig inte dagens filosofer från de som levt och verkat under andra tidevarv.
Läs mer om Filosofi - från Sokrates till Tännsjö »

Flyktförsök – essäer om flykt Flyktförsök essäer om flykt
Av Tomas Lidbeck
Vad har författare som Aksel Sandemose, Herman Melville, Vladimir Nabokov, Sara Stridsberg, Helle Helle och Gustave Flaubert gemensamt? Egentligen inte ett dugg. Utom att de eller deras protagonister befinner sig på flykt. Undan något eller till något. Flyktförsök ger dig nya infallsvinklar till litteraturen. Den kan med fördel användas i bokcirkeln och av alla som behöver nya tips på läsvärda böcker.
Läs mer om Flyktförsök »
Från Elvis till Emo Från Elvis till Emo. Ungdomskulturer 1950–2010.

Mattias Axén skriver med glimten i ögat, mycket humor och stor sakkunskap om ungdomskulturer – från rockmusikens födelse på 50-talet till dagens senaste trender. Här serveras mängder med fakta och massor av tips på låtar, album, böcker och filmer.
Läs mer om Från Elvis till Emo »

Från Gossip Girl till Harry Potter

Från Gossip Girl till Harry Potter. Genusperspektiv på ungdomslitteratur.

Med genusglasögonen på skärskådar genus- och litteraturvetaren Maria Nilson några populära genrer inom ungdomslitteraturen: chick lit jr, samtidsrealistiska skildringar, fantasy, science fiction samt vampyr- och skräckromaner.
Läs mer om Gossip Girl till Harry Potter »

Från pärm till skärm Från pärm till skärm
Av Nils Ahnland
Vad händer när en skriven text adapteras till filmmediet? Frågor om tolkning och hur trogen filmen är sin förlaga går inte att ge ett objektivt svar på. Kanske inte heller vilken version som är bäst. Och det är väl därför vi aldrig tröttnar på att diskutera dem. I en personligt hållen bok, fylld med film- och boktips, diskuterar Nils Ahnland innehållet i såväl bok som film och belyser skillnader, likheter, förvanskningar och tolkningar medierna emellan.
Läs mer om Från pärm till skärm »
Förälder för första gången

Förälder för första gången. Lästips
Av Carola Lindström
Här finns tips på bra böcker indelade i kategorier som graviditet, förlossning, nybliven förälder, barnets utveckling, amning, mat, sömn, dop, adoption, barnsjukdomar, pekböcker m.m. Under många rubriker behandlas även skönlitterära böcker.
Läs mer om Förälder för första gången »

Godhet i litteraturen och i livet

Godhet i litteraturen och i livet
Av Lena Kjersén Edman
I boken söker Lena Kjersén Edman godhetens skildrare. Hon visar att ett sätt att få vägledning och inspiration är från fiktiva människor – gestalter i böcker för både barn och vuxna, som har skapats av författare som inte har gett upp hoppet om att det finns godhet.
Läs mer om Godhet i litteraturen och i livet »

HBT speglat i litteraturen HBT speglat i litteraturen
Av Dodo Parikas 
Här presenteras – i ett HBT-perspektiv – skönlitteratur för vuxna och ungdomar, faktaböcker av varierande svårighetsgrad, handböcker, biografier och lättlästa böcker. Läs mer om HBT speglat i litteraturen »
 Inre landskap och yttre rymd Inre landskap och yttre rymd del 1-2
Science fictions historia och utveckling från begynnelsen till idag och porträtt av de historiskt viktigaste, idémässigt intressantaste och litterärt bästa av 1900-talets sf-skapare – sammanlagt ett hundratal författare porträtteras i separata författarporträtt.
Läs mer om Inre landskap och yttre rymd »
Kriminalnovellen i Sverige

Kriminalnovellen i Sverige. Bidrag till en historik
Av Per Olaisen
En informationsspäckad aptitretare och exposé över ämnet, en bok för alla som är nyfikna på kriminalnoveller.
Läs mer om Kriminalnovellen i Sverige »

 Kärlek, sex och vänskap Kärlek, sex och vänskap
Bibliotekarier vid Malmö stadsbiblioteks avdelning för Skönlitteratur & Språk har valt ut och kommenterat med än 500 boktips på temat kärlek, sex & vänskap.
Läs mer om Kärlek, sex och vänskap »
Litterära odyséer

Litterära odysséer
En exposé över några av de mest uppmärksammade eller intressanta litterära irrfärderna och vandringarna, påhittade eller verkliga.
Läs mer om Litterära odysséer »

Litterära solitärer Litterära solitärer. Essäer
Av Bertil Falk
En litterär solitär är, enligt bokens författare, en text som sticker ut på det ena eller det andra sättet, är mer eller mindre unik. mest mer, och är en omistlig del av den litterära utvecklingen eller, om man så vill, står i strid med denna utveckling. Läs mer om Litterära solitärer »
Länder i när och fjärran. Del 1 Länder i när och fjärran. Del 1 och 2.
De två delarna i Länder i när och fjärran består av kommenterade boktips på ca 1000 barn- och ungdomsböcker med tydlig geografisk förankring i ett visst land eller en viss stad.
Läs mer om Länder i när och fjärran »
 Läsglädje med lättläst

Läsglädje med lättläst
En inspirationskälla för omsorgs- och vårdpersonal, bibliotekarier, lärare och anhöriga som vill förmedla läslust och läsglädje till dem som har svårt att finna litteratur på egen hand.
Läs mer om Läsglädje med lättläst »

 Lästipset. 1–2 Lästipset del 1–2
Lästipsets båda volymer innehåller sammanlagt mer än 2.500 tips på aktuella böcker i efterfrågade ämnen. Varje del inleds med ett omfattande hänvisningsregister vilket underlättar för läsaren att hitta rätt bok.
Läs mer om Lästipset »
Mangabiblioteket Mangabiblioteket
Av Fredrik Strömberg
En handledning för dig som vill sätta dig in i den nya spännande kultur som de asiatiska serierna erbjuder. I boken presenteras en mängd serier med angivelse av såväl basfakta som kort resumé av innehåll, angivelse av rekommenderad läsålder, kommentarer om seriernas särdrag, vidareläsningstips etc. Läs mer om Mangabiblioteket »
Misery Lit Misery Lit
av Annette Årheim
Det finns idag ett enormt intresse för självbiografiska böcker där kända och okända personer vittnar om sina erfarenheter av ett liv i misär. I Misery Lit analyseras fenomenet bortom vardagsförståelsen, ur både producent- och konsumentperspektiv.
Läs mer om Misery Lit »
 Människan i sjukdom och kris Människan i sjukdom och kris
Lena Jönsson och Barbro Selander, som har många års erfarenhet som sjukhusbibliotekarier, har valt ut och kommenterat ca 600 böcker, övervägande skönlitteratur och biografier men även en del fackböcker.
Läs mer om Människan i sjukdom och kris »
 Mörkrets mästare Mörkrets mästare
Av Rickard Berghorn och Annika Johansson
Här berättar två verkliga experter om skäckens litteraturhistoria från 1700-talet fram till nu. Boken avslutas med 29 författarporträtt där både klassikerna och dagens bästsäljare presenteras.
Läs mer om Mörkrets mästare »
Novellen. En översikt Novellen. En översikt
Av Bertil Falk
Här tecknas, med glimten i ögat, en personligt hållen och informativ betraktelse över novellen och dess historia. Bertil Falk är novellist och föredagshållare, tidigare journalist och tidskriftsredaktör.
Läs mer om Novellen. En översikt »
Ny noir Ny noir. Tretton hårdkokta deckarförfattare
Redaktör Bengt Eriksson
I boken Ny noir – 13 hårdkokta deckarförfattare porträtteras några av de författare som idag är verksamma och aktuella inom hårdkokt och noir, mest amerikaner men även ett par engelsmän och en svensk författare.
Läs mer om Ny noir »
Nutidsromantik Nutidsromantik. Från Maeve Binchy till Marcia Willett
Av Maria Ehrenberg
Slå ett slag för romantiken! Nutidsromantik är en reviderad och utökad upplaga av Romantik för ”vuxna fl ickor”, som kom ut 1999. I boken söker Maria Ehrenberg genrens historiska rötter och avgränsar den gentemot andra genrer.
Läs mer om Nutidsromatik »
Nåd och straff Nåd och straff. Religiösa motiv i deckare och thrillers
Här gör Karl G. och Lilian Fredriksson en spännande exposé över religionens roll och hur föreställningar om nåd och straff under olika epoker speglas i spänningslitteraturen.
Läs mer om Nåd och straff »
Odöd, blek och hungrig – vampyren i bok och film Odöd, blek och hungrig – vampyren i bok och film
av Nils Ahnland
Just nu är vampyrintresset extra stort – det kommer ständigt nya böcker, filmer, tv-serier, datorspel och tecknade serier med vampyrmotiv. Varför? Och hur kan man variera ett så enkelt tema så som det har gjorts genom tiderna?
Läs mer om Odöd, blek och hungrig »
På engelska för unga läsare På engelska för unga läsare
Här presenteras drygt fyrtio engelskspråkiga författare av barn- och ungdomsböcker. Författarporträtt och boktips.
Läs mer om På engelska för unga läsare »
På engelska för unga läsare 2

På engelska för unga läsare 2.
Fler läsvärda författare
Vill du ha tips på läsvärda och intressanta böcker av engelskspråkiga författare som skriver för unga? Då är På engelska för unga läsare 2 (liksom föregångaren) ypperliga hjälpmedel. Här får lärare, bibliotekarier och ungdomarna själva en guide till en rik och spännande bokvärld. Jan Lindqvist visar hur användbar den engelskspråkiga ungdomslitteraturen kan bli i skolarbetet och för ungdomarnas egen nöjesläsning.
Läs mer om På engelska för unga läsare 2 »

På gott och ont

På gott och ont. Boktips om fantasy och skräcklitteratur
Fantasy är inte bara drakar, trollkarlar och mytiska världar och skräck inte enbart monster, varulvar och vampyrer – båda genrerna är mycket mer än så. Skräck och fantasy är dessutom litterära syskongenrer och många böcker kan sorteras in under båda rubrikerna. I boken ger Annika Johansson, expert och författare till böcker om skräck och fantasy, tips på mer än 500 bra böcker.
Läs mer om På gott och ont »

 Resan genom historien Resan genom historien
Åke Hellstrand, som är metodiklektor emeritus vid Göteborgs universitet, har valt ut och kommenterat nästan 3.000 historiska romaner ur den svenska utgivningen fram till och med år 2008. 
Läs mer om Resan genom historien »
Rockpoeter

Rockpoeter. Från Armatrading till Young.
Genom dessa faktaspäckade och underhållande essäer om 17 kända rockpoeter får du inspiration att utgå från elevernas vardag - sångtexter - i undervisningen. Peter LeMarc har uttryckt det så här; rocktexter har blivit vår tids poesi.
Läs mer om Rockpoeter »

Sagor om ringar

Sagor om ringar. Essäer.
I 31 essäer följer Bertil Falk ringens litterära öden från antiken till våra dagar och berättar på sitt högst personliga sätt om ringar av alla de slag.
Läs mer om Sagor om ringar »

Serier på bilbioteket Serier på biblioteket – allt du vill veta om serier du inte visste fanns
Tecknade serier är en spännande konstart och bredden och utbudet av serier är idag stort. Det är inte lätt att hitta de bra serierna, men med hjälp av Serier på biblioteket kan lärare, bibliotekspersonal och andra som vill veta mer om serier lätt hitta guldkornen.
Läs mer om Serier på biblioteket »
 Spegelproblemet Spegelproblemet 
I den här boken gör Anna-Karin Lindh Hedin, som är bibliotekarie och litteraturvetare, en genomgång av ätstörningar i litteraturen.
Läs mer om Spegelproblemet »
 Svenska 1900-talsklassiker Svenska 1900-talsklassiker
Spännvidden är stor, några verkade och dog redan i början av seklet medan andra kanske ännu inte fått den ålderns patina som krävs för att få stämpeln "klassiker".
Läs mer om Svenska 1900-talsklassiker »
Svenska samtidsförfattare 5  Svenska samtidsförfattare
Svenska samtidsförfattare 6 porträtterar femton av Sveriges mest populära och välkända författare i lättlästa och personligt hållna essäer skrivna av litteraturkritiker, bibliote­karier och journalister. Svenska samtidsförfattare 6 är en användbar uppslagsbok för skola och bibliotek, men är också intressant läsning för alla som vill veta mer om svensk nutidslitteratur.
Läs mer om Svenska samtidsförfattare »
 Svenska sång- och rockpoeter Svenska sång- och rockpoeter
I två volymer presenteras framstående svenska sång- och rockpoeter av Bent Eriksson och Joel Eriksson.
Läs mer om Svenska sång- och rockpoeter »
Tio moderna filosofiska klassiker Tio moderna filosofiska klassiker
Det här är en bok om böcker. Tio moderna filosofiska klassiker, som på olika sätt påverkat sin samtid och framtid, presenteras på ett enkelt och intresseväckande sätt.
Läs mer om Tio moderna filosofiska klassiker »
Tretton kriminella klassiker Tretton kriminella klassiker
De porträtterade författarna representerar olika grenar på det kriminallitterära trädet: den klassiska pusseldeckaren, den hårdkokta romanen, polisromanen ... Porträtten ger inte bara en god bild av hur kriminellitteraturen utvecklats utan visar också hur samhället förändrats.
Läs mer om Tretton kriminella klassiker »
Tretton modiska mästare

Tretton mordiska mästare
Nya deckarförfattare översätts i en strid ström och allt är inte guld som glimmar, men i den här boken presenteras tretton moderna mordiska mästare av tretton mästerliga skribeneter. Några är mer välkända än andra, men samtliga tillhör gräddan av den intermationella deckararistokratin. Läs mer om Tretton mordiska mästare »

Tretton svenska deckardamer

Tretton svenska deckardamer
I boken porträtteras tretton av de mest lästa, mest uppmärksammade och i vissa fall också mest omdebatterade svenska deckardamerna. I ett inledningskapitel tecknar Johan Wopenka den spännande utvecklingen från 1800-talets mitt fram till idag. Läs mer om Tretton svenska deckardamer »

 Trollkarlar spöken & fantastiska världar Trollkarlar spöken & fantastiska världar
Britt Engdal och Gull Åkerblom presenterar fantasyförfattare – författare som får din fantasi att dansa!
Läs mer om Trollkarlar, spöken och fantastiska världar »
 Tusentipset Tusentipset
Tusentipsets båda delar utgör en ovärderlig förteckning över bra barn- och ungdomsböcker. Innehåller ca 1.300 kommenterade och ca 2.500 okommenterade tips på användbara böcker. Alla titlar har årskursmarkering, hyllsignum och uppgift om talboks- och punktskriftsutgåva.
Läs mer om Tusentipset »
 Töser med klös Töser med klös
(Föregående upplaga Böcker för dej som är tjej.) Här har Brita Graumann och Britt Långbergs vid Lunds stadsbibliotek valt ut och kommenterat drygt 200 böcker för tjejer i åldrarna sex till sexton år, där innehållet bidrar till att ge läsaren insikt och starka förebilder.
Läs mer om Töser med klös »
Ung! Böcker, filmer, musik, serier, tidskrifter, TV- och datorspel Ung! Böcker, filmer, musik, serier, tidskrifter, TV- och datorspel
Det handlar om böcker, filmer eller musik som kan ge stöd och kraft, som väcker tankar och svarar på frågor, som ger kunskap och insikter och - inte minst viktigt - som man kan läse, se eller lyssna på enbart för nöjes skull.
Läs mer om Ung! »
Vid svenskhetens nordliga utposter Vid svenskhetens nordliga utposter
Gerda Helena Lindskog visar hur författarna av barn- och ungdomsböcker i skildringen av och synen på samerna speglar sin tids åsikter och synsätt. Läsaren får många tankeställaren när det gäller svenskarnas förhållningssätt till samerna.
Läs mer om Vid svenskhetens nordliga utposter »
Vägen till sångerna

Vägen till sångerna – samtal om kreativitet och låtskrivande.
Hur går det till när en låt skapas? Vilken betydelse har tiden och platsen för hur musiken låter? I denna antologi berättar artister från olika bakgrunder och genrer om låtskrivande och den kreativa processen, i samtal med musikskribenten Stefan Warnqvist.
Läs mer om Vägen till sångerna »

Världar av ljus – Världar av mörker Världar av ljus, världar av mörker
Av Annika Johansson
Floden av fantasyböcker är fortfarande strid och behovet av fakta kring litteraturformen och dess författare stort. Här presenteras 22 författare i längre porträtt, både gamla välkända namn som Eddings, Feist, och Goodkind och nya stjärnor som David Gemmell, Neil Gaiman och L. E. Modesitt
Läs mer om Världar av ljus, världar av mörker »
Öppna en ny bokvärld Öppna en ny bokvärld
Ett kommenterat urval skönlitteratur för ungdomar som växt ur barn- och ungdomsavdelningens utbud. Författarna är knutna till Dieselverkstadens bibliotek i Nacka och urvalet grundar sig på egna erfarenheter och samtal med unga läsare.
Läs mer om Öppna en ny bokvärld »


Logga in
BTJ Förlag

– bli först med att få det senaste från BTJ Förlag!

Bestall_abonnemang

Beställ bok som privatperson »

Bli författare hos BTJ Förlag »

Abonnera på BTJ Förlags utgivning
Alltid 15% rabatt på BTJ Förlags alla titlar!
Läs mer om förlagets abonnemang »
Kontakta BTJ Förlag

img_email btjforlag@btj.se
BTJ besöksadress: Scheelevägen 32  •  Postadress: 221 82 Lund    046-180 000  •  info@btj.se  •  Personuppgiftspolicy