Tillbaka till BTJ.se
Skriv ut

Pia Hagmar

header_fbPia Hagmar

Pia Hagmar, är född i Göteborg men numera bosatt i Dalsland. Hon är gift och har tre söner. Utöver dessa består familjen av två katter och en häst. Innan hon blev författare på heltid arbetade hon med en mängd olika saker, men främst som journalist. Hittills har hon skrivit drygt 50 barn-och ungdomsböcker, bl. a bokserierna om Klara, Dalslandsdeckarna, Flisan, Pål & Co och Fakirflickan. Nu har hon kommit ut med sin första vuxenroman Du och jag och vi.

”Skrivit och hittat på historier har jag alltid gjort. Redan som 8-åring skickade jag in mitt första manuskript till ett bokförlag, men till min stora förvåning blev jag refuserad … Efter att ha skrivit väldigt många barn- och ungdomsböcker, många av dem lättlästa, började jag känna ett allt större behov av att få skriva utan att lägga band på mig och ta hänsyn till ovana läsare.

Du och jag och viRomanen Du och jag och vi började som ett lekprojekt där jag slog mig lös och kunde ta ut svängarna i mitt skrivande. Från början var det egentligen inte meningen att det skulle bli en bok, men efterhand växte de lösryckta fragmenten till en historia. Grunden är ett ämne som engagerar och upprör mig mycket – men som jag inte kan nämna här eftersom det skulle avslöja för mycket av handlingen. De fyra kvinnor som romanen handlar om tog allt mer över mitt liv, jag till och med drömde om dem på nätterna.

Jag har skrivit många hästböcker för barn- och ungdomar, men insåg att det knappt finns en enda bok för vuxna som utspelar sig i hästmiljö. Eftersom det är en miljö jag känner till väl bestämde jag mig för att använda den, speciellt som ett stall var den perfekta platsen för fyra kvinnor med helt olika typer av bakgrund och liv att ändå mötas.

Min tanke med romanen är att vi ofta tror att vi känner varandra. Det tror kvinnorna i boken också, men sanningen är någonting helt annat.”

Köp Du och jag och vi »

Köp fler titlar av Pia Hagmar »


« Tillbaka till nätbutiken BTJ.se Logga in
BTJ besöksadress: Scheelevägen 32  •  Postadress: 221 82 Lund    046-180 000  •  info@btj.se  •  Personuppgiftspolicy