Tillbaka till BTJ.se
Skriv ut

Fredrik Backman

header_fbFredrik Backman

Jag heter Fredrik Backman, jag är 31, och jag är här för att jag skriver grejer. Just nu lite mer specifikt böcker. Dels romanen En man som heter Ove, en historia om en ganska arg 59-årig man som kör Saab och blir jävligt förbannad på sina grannar när de lägger källsorteringen i fel tunna eller kör bil inne i bostadsområdet trots att det uttryckligen står på skyltjäveln att det är förbjudet. Dels Saker min son behöver veta om världen som mitt bokförlag harklar sig och kallar ”ja…jo…det är som en dysfunktionell pappabok…kan man säga”.

Jag hoppas förstås att de båda två först och främst är roliga, att de blir mottagna som ren underhållning av den typen som man läser medan man sitter på bussterminaler och flygplatser och väntar på att få åka någon annanstans. Men jag hoppas kanske också att de eventuellt även berättar något annat om Ove och mig. Något om min farsas generation män och något om min. Om bilarna vi kör och kvinnorna vi älskar och datorerna vi svär över och sakerna vi är rädda för.

En man som heter Ove Saker min son behöver veta om världen
 

Min primära försörjning får jag annars genom att skriva krönikor och artiklar av varierande seriositetsgrad för tidningar som Café, Vi Föräldrar och Metro. Jag har även en blogg på Cafe.se med i runda slängar 50 000 läsare i veckan, varenda en utrustad med högst tveksamt popkulturellt omdöme men med ett ytterst glatt humör. Innan jag skrev grejer körde jag truck på ett fruktlager i Helsingborg. Innan dess var jag diskare på Harry’s, skadedjurssanerare på Anticimex och religionsstudent vid Lunds universitet. En man som heter Ove och Saker min son behöver veta om världen är mina första böcker. Jag bor i Solna med fru och barn. Jag kör Hyundai.

Just det sistnämnda kanske inte är så viktigt för er, men det är förbannat viktigt för Ove. Ni kommer förstå det om ni träffar honom.

Se även Fredriks blogg »

Köp Fredriks böcker på BTJ.se »


« Tillbaka till nätbutiken BTJ.se Logga in
BTJ besöksadress: Scheelevägen 32  •  Postadress: 221 82 Lund    046-180 000  •  info@btj.se  •  Personuppgiftspolicy