Tillbaka till BTJ.se
Skriv ut

Anette Eggert

header_fbAnette Eggert

Jag var åtta år när jag i en ”mina-vänner-bok” fick frågan ”vad vill du bli när du blir stor? Kung svarade jag, eller författare. Nu är jag glad att jag valt rätt!

Jag föddes 1975, växte upp i Oxie utanför Malmö och bor nu i byn Genarp utanför Lund. I grunden är jag personalvetare och kommunikatör, men det har jag aldrig jobbat som.

Jag har egentligen alltid skrivit, fast mest i huvudet, skapat otaliga karaktärer och berättelser, men aldrig riktigt lyckats få ner dem på papper. Till slut blev det väldigt frustrerande och jag bestämde mig för att söka till Lunds universitets författarskola. Jag kom in och allt med skrivandet blev plötsligt mycket lättare. Där skrev jag min debutroman, Kan vi inte bara låtsas som om ingenting har hänt. En ungdomsroman där huvudpersonen Millie, 15 år, försöker finna sin väg genom tonårens brutala känslostormar.

Fallet StjärnanJag skriver för barn och unga om vardagens oändliga dramatik. Om små och stora händelser och om känslor som jag tror att de flesta kan känna igen sig i. Ofta skriver jag om sådant som gör mig arg och som berör mig, till exempel unga människors utsatthet, men också om spännande och roliga saker för barn i låg- och mellanstadieåldern. Ett exempel på det är Djurräddarklubben, en humoristisk, känslofylld och spännande serie böcker om två tuffa djurräddartjejer!

En av de bästa sakerna med skrivandet är att få komma ut och träffa läsare i skolor och på bibliotek. Aldrig har jag varit med om så roliga och inspirerande samtal som då! Jag tycker också att det är väldigt kul att hålla skrivarverkstäder och kurser, och jag förundras varje gång över alla fantastiska skrivartalanger jag har äran att få träffa!

När jag inte skriver eller är ute på författarbesök så umgås jag med min fina familj. Jag är gift och har två barn. För övrigt är jag ganska bra på att rida, urusel på att spela hockeyspel (men det gör jag ändå) och så älskar jag att gå i skogen med vår labrador Ira.

Köp Anette Eggerts titlar på BTJ.se »

Anette Eggert hemsida: www.anetteeggert.se

Anette Eggert facebooksida: www.facebook.com/eggertanette


« Tillbaka till nätbutiken BTJ.se Logga in
BTJ besöksadress: Scheelevägen 32  •  Postadress: 221 82 Lund    046-180 000  •  info@btj.se  •  Personuppgiftspolicy