Tillbaka till BTJ.se
Skriv ut

Försök att förstå

Folkbibliotek, rasism och platsens politik
av Nick Jones

Försök att förståUtifrån en vilja att söka samtal om samhälle och folkbibliotek har Nick Jones, bibliotekschef i Huddinge kommun utanför Stockholm, skrivit och publicerat texter i en rad olika sammanhang. Här samlas nu för första gången ett urval av hans texter. Texterna har sorterats in under tre teman: Rasism: i olika förklädnader, Platsen: i olika betydelser och Uppdraget: ur olika perspektiv. De är alla på olika sätt försök att förstå och har sin upprinnelse i de egna erfarenheterna från vardagen på folkbiblioteket. Till sin hjälp tar Nick Jones forskare och författare från en rad olika traditioner och discipliner för att blanda samman teori och praktik, till egna intressanta perspektiv på folkbibliotek och samhälle.

Sagt om boken:

”Som vanligt vidgar Nick Jones den svenska biblioteksankdammen till ett helt sjösystem. Med referenser från breda forskningsområden hjälper han oss att se vårt eget dagliga arbete i större sammanhang, sammanhang som erbjuder utmaningar och stimulerar till reflektion och utvecklingsarbete.” − Lena Lundgren, mångårig konsulent på Regionbibliotek Stockholm

”I Nick Jones texter framträder folkbiblioteket som den perfekta utsiktspunkten över samhället, en plats som genomfars av vår tids alla omvandlingar, drömmar och misslyckanden. Skarpt, känsligt och initierat kastar bibliotekarien nytt ljus över aktuella ämnen i artiklar som djärvt och smidigt integrerar stor teoretisk beläsenhet, vardagsnära iakttagelser och personliga erfarenheter. Jag har länge velat se Jones texter samlade i en bok som denna och nu hoppas jag att den når många, många läsare.” − Alejandro Leiva Wenger, författare, forskare och sociolog.

Se också författarens blogg: http://bibnick.wordpress.com/

Ladda ner omslagsbild »

Köp Försök att förstå på BTJ.se »

Inköpsinformation

Biblioteksutrustat förlagsband
Pris exkl. moms 274 kr

Biblioteksutrustat och plastad 
Pris exkl. moms 289 kr

Outrustat förlagsband
Pris exkl. moms 259 kr

ISBN 978-91-7018-736-0Logga in
Köp BTJ Förlags titlar i BTJ:s butik
Till Butiken »
Handla som privatperson
I stället för BTJ.se kan du alltid använda formuläret nedan.
Köp BTJ Förlags titlar »
BTJ besöksadress: Scheelevägen 32  •  Postadress: 221 82 Lund    046-180 000  •  info@btj.se  •  Personuppgiftspolicy