Tillbaka till BTJ.se
Skriv ut

Holly Goldberg Sloan

header_fbHolly Goldberg Sloan

Holly Goldberg Sloan är filmregissör, manusförfattare, producent och författare. Hon föddes i Ann Arbor, Michigan 1958 men flyttade redan som baby till Kalifornien. Hon har två bröder, storebror Tim och lillebror Randy. Hennes mamma var arkitekt och pappan professor och hans arbete förde dem bland annat till Nederländerna, Turkiet, Washington D.C. och Oregon.

Efter college flyttade Holly till New York och jobbade på en reklambyrå där hon svarade i telefon och på nätter och helger skrev hon. Efter ett år flyttade hon till Los Angeles och sålde som 24-åring sitt första filmmanus till Paramount Pictures. Hon fortsatte att skriva men under de följande tio åren arbetade hon dock med reklamfilm som bland annat produktionsassistent innan hon blev regissör.

Holly Goldberg Sloan ha skrivit manus till åtta framgångsrika familjefilmer, däribland Made in America med Whoopi Goldberg, Ted Danson och Will Smith, Gröngölingarna slår tillbaka och Krokodiljägaren.

Köp Aldrig släppa tagetHolly bor idag i Santa Monica, Kalifornien tillsammans med sin man, författaren Gary Rosen, och sina två söner från ett tidigare äktenskap. Hon är sportintresserad, älskar att laga mat och har hittills aldrig träffat en hund hon inte gillar.

En perfekt dag för Holly är när hon skriver på morgonen, tar en lång promenad längs Stilla havet på eftermiddagen och sen avslutar dagen med middag tillsammans med familj och vänner vid familjens stora matbord. Ännu bättre blir det om hon sen somnar när hon läser en bra bok för det älskar hon när det händer!

Aldrig släppa taget är Hollys debutroman och hon anser att skriva den är det som gett henne mest under hela hennes karriär.

Köp Aldrig släppa taget »

Läs mer på www.hollygoldbergsloan.com »
« Tillbaka till nätbutiken BTJ.se Logga in
BTJ besöksadress: Scheelevägen 32  •  Postadress: 221 82 Lund    046-180 000  •  info@btj.se  •  Personuppgiftspolicy