Tillbaka till BTJ.se
Skriv ut

Johanna Strömqvist

header_fbJohanna Strömqvist

Böcker, särskilt ungdomsböcker, är något av det roligaste jag vet. Jag jobbar med böcker och texter hela dagarna som redaktör på ett bokförlag, så därifrån var steget inte så långt till att fundera över om jag kanske skulle skriva något själv. Något jag funderat på länge var hur man skulle kunna fånga in de unga vuxna, alltså den åldersgrupp som kallas YA eller Young Adult i USA och England. Jag ville skriva något spännande och rappt men med mycket känslor, något som kunde passa både tonåringar och vuxna … Men vem skulle vilja ge ut det? När jag läste om det nystartade Mix förlag som satsar på just crossover-litteratur föll alla bitar på plats. Och nu är Smittad här. En roman om skräck och kärlek, övernaturligheter och hårdrock.

Smittad

Jag är född 1977 i Stockholm och arbetade tidigare som journalist och skrev om hårdrock. Jag lyssnar fortfarande på hård musik men är numera redaktör på bokförlaget Semic.

Om boken: Stockholms gator dallrar av hetta. ”Längtar ni efter sommaren?” frågar tidningarna när de inte rapporterar om vågen av grymma överfall. Men för Maria hamnar allt i skymundan när hon möter Emmy. Emmy liknar ingen annan, och snart kan de inte vara utan varandra. Så inser Maria att Emmy håller något hemligt. Är det så fasansfullt som det verkar – eller är allt bara en lek som gått för långt?

Köp Smittad »


« Tillbaka till nätbutiken BTJ.se Logga in
BTJ besöksadress: Scheelevägen 32  •  Postadress: 221 82 Lund    046-180 000  •  info@btj.se  •  Personuppgiftspolicy