Tillbaka till BTJ.se
Skriv ut

Simon Scarrow

header_fbSimon Scarrow

Simon Scarrow föddes i Nigeria 1962, och växte upp i bland annat Hongkong och Bahamas. Idag bor han i Norfolk i England med sin fru och två söner. Simons intresse för att skriva väcktes tidigt och i skolan var han mycket fascinerad av historia, i synnerhet när det handlade om antiken.

Efter att ha arbetat ett par år som statstjänsteman valde han att utbilda sig till lärare. Han älskade yrket och skulle fortfarande rekommendera det till alla som är intresserade. När hans första bok antogs för utgivning fortsatte Simon entusiastiskt att undervisa på heltid. Men 2005 insåg han till sist att han inte längre hade tid att göra läraryrket rättvisa och bestämde sig motvilligt för att sluta. Han har dock fortfarande för avsikt att återuppta undervisningen så snart han får tid över.

Kampen för frihet Sina hittills största försäljningsframgångar har Simon Scarrow haft med den populärhistoriska romanserien Silverörnen. Där märks hans passionerade intresse för antikens Rom tydligt, vilket ger berättelserna en känsla av trovärdighet. Simon reser ofta runt med sin familj i bland annat Italien, Grekland, Turkiet, Jordanien, Syrien och Egypten för att göra research till sina böcker.

Med sin nya serie Gladiator tar han berättarglädjen och kunskaperna om det gamla Rom vidare till en ny läsekrets. Även denna bokserie utspelar sig under antiken, närmare bestämt år 61 f Kr, fast den här gången riktar sig Simon Scarrow till yngre läsare. Att skriva för ungdomar var en utmaning säger han. Men det gick lättare när han kom på knepet att ha sin yngste son i tankarna.

I den första boken – Kampen för frihet – får vi träffa Marcus Cornelius Primus, vars liv slås i spillror när hans far mördas. Marcus flyr för att slippa ett liv som slav. Men under flykten tillfångatas han på nytt och placeras i en gladiatorskola. Ett liv styrt av strikta regler, brutal träning och en ständig kamp för överlevnad väntar honom.

Köp Kampen för frihet »

Se boktrailern för Gladiator – Kampen för frihet »

Köp fler titlar av Simon Scarrow »

Läs mer om Simon Scarrow »


« Tillbaka till nätbutiken BTJ.se Logga in
BTJ besöksadress: Scheelevägen 32  •  Postadress: 221 82 Lund    046-180 000  •  info@btj.se  •  Personuppgiftspolicy