Tillbaka till BTJ.se
Skriv ut

head_syndetic

Vill du ha en attraktiv katalog, som
marknadsför bibliotekets titlar mot låntagarna?

Abonnera på Syndetic Solutions från BTJ och få omslagsbilder, innehållsbeskrivningar och -förteckningar, sömlöst integrerat i katalogen.

Din katalog är en viktig ingång för många av dina besökare. Oavsett om de sitter hemma och letar efter information eller om de besöker ditt bibliotek. Med Syndetic Solutions kan det första intrycket förstärkas genom att katalogposterna byggs ut med beskrivande information som omslagsbilder, innehållsförteckningar och -beskrivningar. Besökarna får mer nytta av bibliotekets katalog och dessutom blir den roligare att använda.

Mervärden för alla 
Att berika din katalog med Syndetic Solutions ger mervärden för alla användare. Tack vare innehållsförteckningar och -beskrivningar går det betydlige lättare att bedöma nyttan av en bok eller intresset för t.ex. en DVD eller CD-skiva. På så sätt blir informationssökningen också blir mer effektiv. Dessutom kan mervärdesinformationen göra ditt bestånd mer attraktivt och levande och fjärrlånen kan minskas, allt eftersom besökarna gör nya upptäckter.

Fruktbart samarbete
Syndetic Solutions är en tjänst som BTJ erbjuder tillsammans med den internationella biblioteksleverantören Bowker. Vårt samarbete innebär att tilläggsinformation från BTJ och Bowker samkörs och presenteras som en helhet i bibliotekets lokala katalog. På så sätt kan du få smidig tillgång till mervärden för titlar på flera olika språk.

Lätt att använda – oberoende av bibliotekssystem
Syndetic Solutions är lätt att implementera och använda. Tjänsten fungerar med merparten av marknadens bibliotekssystem och du behöver inte göra några omfattande tekniska insatser för att snabbt komma igång med tjänsten. En annan stor fördel med Syndetic Solutions, är att mervärdena presenteras så att användarna uppfattar dem som en naturlig del av katalogen.

Ständig tillväxt av bestående information
Varje vecka laddas tjänsten med uppdaterad och ny mervärdesinformation. Innehållet i Syndetic Solutions ökar alltså ständigt och för att förenkla för dig, har vi sett till så att din katalog automatiskt kompletteras och uppdateras med information från tjänsten. Syndetic Solutions är en ren informationstjänst, utan inslag av externa annonser från olika kommersiella aktörer. Du slipper bevaka länkar och behöver inte heller riskera att något mervärde plockas bort för äldre titlar – så länge ditt bibliotek har bestånd på en titel finns mervärdet kvar!

Abonnemang
Vi erbjuder Syndetic Solutions i ett basabonnemang, som ger tillgång till omslagsbilder, innehållsförteckningar och -beskrivningar för både svensk och engelsk litteratur samt svenskt AV-material. Genom att välja något av tjänstens tilläggsabonnemang, finns även möjlighet att få mervärden till spanska, tyska och italienska titlar. Ännu fler varianter av mervärdesinformation för engelsk litteratur finns tillgängligt, till exempel författarporträtt, första kapitel, recensioner, serieinformation och mycket annat.

Uppgifterna kan presenteras på olika sätt beroende på hur ditt lokala system ser ut och fungerar. Det vanligaste är via pop-up-fönster i HTML eller direkt i XML-format.

Kontakta: syndetic@btj.se

Syndetic Solutions erbjuder

  • Lättöverskådlig information som ger användarna större tillgång till ditt bestånd
  • Bättre visuell upplevelse för din bibliotekskatalogs användare
  • En bibliotekskatalog som möter användarnas förväntningar
  • Inga externa länkar från innehållet och du behåller användarna i din katalog
  • Möjlighet att få mervärden till svenska, engelska, spanska, tyska och italienska titlar
  • Automatisk tillgång till nya och uppdaterade mervärden i din OPAC
  • En lösning som är enkel att komma igång i, utan underhållsavgifter eller dolda kostnader

SyndeticSolutions_logo

Bowker ansvarar bland annat för ISBN i USA och Australien och är en väletablerad aktör på den engelska och amerikanska marknaden.« TillbakaLogga in

Vill du veta mer om
Syndetic Solutions?

img_phone
046-180 180

img_email
syndetic@btj.se

BTJ besöksadress: Scheelevägen 32  •  Postadress: 221 82 Lund    046-180 000  •  info@btj.se  •  Personuppgiftspolicy