Tillbaka till BTJ.se
Skriv ut

Suzanne Mortensen

header_fbSuzanne Mortensen

Mitt liv har alltid kretsat kring böcker och läsning. Jag studerade litteraturvetenskap i Lund innan jag utbildade mig till bibliotekarie i Borås. Efter examen arbetade jag som barnbibliotekarie. Jag minns det som en spännande tid med bokprat i olika skolor. Vikariaten avlöste varandra och när jag blev erbjuden en fast tjänst i en stor bokhandel tackade jag ja. I arbetsuppgifterna ingick bokpresentationer, inköp av skönlitteratur och att anordna signeringar och författaraftnar. Det var erfarenheter som kom väl till pass när jag sökte mig tillbaka till biblioteksvärlden några år senare och kom till den skönlitterära avdelningen på Malmö stadsbibliotek.

Vid den här tiden satte jag igång att skriva på allvar både i tjänsten och på fritiden. Skrivarlusten resulterade i noveller, spökhistorier, lättlästa berättelser, artiklar om biblioteksarbete, hundratals boktips, författarporträtt, lektörsomdömen och recensioner.

Genombrottet kom med barnboksserien om Dickens detektivbyrå. Böckerna handlar om Clara Dickens, en världsberömd detektiv med knivskarp hjärna och ett mycket varmt hjärta som löser kluriga fall åt kungligheter, kändisar och vanliga människor tillsammans med sin spårhund och två modiga barn. I serien ingår Glassbilen som försvann, Stoppa ficktjuvarna, Silverskatten, Juvelkuppen, Papegojmysteriet, Hemlig last och Londonmysteriet. De två första delarna har översatts till danska.


Glassbilen som försvannStoppa ficktjuvarna!Silverskatten Juvelkuppen

I augusti 2014 utkommer Hundtjuven, den första delen i den lättlästa barnboksserien Detektiverna.

www.dickensdetektivbyra.se

Jag bor i Lund och har fritidshus i Åhus. 2009 fick jag Svenska Akademiens bibliotekariepris för mitt läsfrämjande arbete på Malmö stadsbibliotek.

Intervju med Suzanne Mortensen »

Alla titlar av Suzanne Mortensen »Logga in
BTJ besöksadress: Scheelevägen 32  •  Postadress: 221 82 Lund    046-180 000  •  info@btj.se  •  Personuppgiftspolicy