Tillbaka till BTJ.se
Skriv ut

BTJ_asok_start

– genvägen till artiklar i tidningar och tidskrifter

Med tjänsten ArtikelSök® hittar du snabbt och enkelt information om relevanta artiklar. Samlade och strukturerade sökresultat ger information om artikeln, hänvisningar och värdefulla tips på vidare sökning. Du kan dessutom få tillgång till fulltextartiklar direkt på skärmen i ArtikelSök.
Läs vårt senaste nyhetsbrev här!

Läs foldern

Tillgång till över 2 miljoner poster
I ArtikelSök indexeras fortlöpande material ur 2 svenska dagstidningar och 240 tidskrifter. Databasen uppdateras dagligen och varje år tillkommer cirka 20 000 poster.

Samlad beskrivning och nya möjligheter
Via ArtikelSök får du bland annat uppgifter om titel, författare, övriga personnamn i artikeln, källhänvisning, SAB-klassifikation och ämnesord. Dessutom hänvisningar till allt från intervjuer, analyser och forskningsresultat till konst, litteratur och film. I vissa fall hittar du även en redaktionell kommentar med kompletterande information. Varje post ger också många möjligheter till vidare sökning på personnamn, ämnesord och klassifikation.

Registrera och sök i ert bestånd
Med tilläggstjänsten Bestånd kan du registrera ditt biblioteks bestånd av tidningar och tidskrifter i ArtikelSök. På så sätt kan du begränsa din sökning till artiklar endast från ditt biblioteks bestånd av tidningar och tidskrifter. Har du ett fulltextavtal räknas också artiklar ur fulltextarkiven som eget bestånd. Tjänsten ingår i grundabonnemanget - kontakta oss så aktiverar vi den.

Samsök med katalogen
För bibliotek som har avtal att använda Axiell Arena finns möjligheten att samtidigt söka i sin katalog och i ArtikelSök. Detta förutsätter ett kommunabonnemang.

Inkludera i Discovery-tjänster
För bibliotek som använder Serials Solutions Summon eller Ex Libris Primo finns möjligheten att inkludera ArtikelSök i dessa tjänster.

Teckna abonnemang på ArtikelSök
Du behöver ett abonnemang för att få tillgång till ArtikelSök. Priset är relaterat till bibliotekstyp och kommunstorlek och man betalar en fast summa per år. Fulltextåtkomst är en separat betaltjänst. Välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig.

Priser
För mer information om ArtikelSöks priser och prismodeller kontakta:

Kundtjänst

046 – 180 180

kundtjanst@btj.se


« TillbakaLogga in
Vill du veta mer om ArtikelSök eller teckna abonnemang?

Kontakta Kundtjänst

img_phone

046 – 180 180

img_email

kundtjanst@btj.se

Köp i nätbutiken BTJ.se!

Köp böcker (outrustade, plastade eller biblioteks-
inbundna), ljudböcker, film, musik och spel i vår nätbutik.

Till nätbutiken BTJ.se »

Till nätbutiken BTJ.se

BTJ besöksadress: Scheelevägen 32 | Postadress: 221 82 Lund | Tel 046-18 00 00 | info@btj.se