Tillbaka till BTJ.se
Skriv ut

start_Nya_Artikelsök

Vi vet att det kan vara jobbigt att vänta, särskilt på något som är såhär bra. Design och utveckling är i full gång för att kunna leverera nya ArtikelSök – snart i en dator (surfplatta eller mobil) nära dig!
Med tjänsten ArtikelSök hittar du snabbt och enkelt relevanta artiklar, hänvisningar och värdefulla tips på vidare sökning. Databasen är en lättanvänd oberoende söktjänst för skolor och bibliotek – fylld av ett kvalitetsgranskat urval.


Hitta rätt och hitta vidare – så funkar det

En sökning ger bland annat uppgifter om titel, författare, övriga personnamn i artikeln, källhänvisning, SAB-klassifikation och ämnesord. Dessutom får du hänvisningar till allt från intervjuer, analyser och forskningsresultat till litteratur, aktuella samhällsfrågor och historia. I vissa fall hittar du även en redaktionell kommentar med kompletterande information. Varje post ger också många möjligheter till vidare sökning på personnamn, ämnesord och klassifikation. Allt fler artiklar finns dessutom i fulltext så att du kan läsa dem direkt i ArtikelSök.


ArtikelSök – kort och gott

Över två miljoner noga utvalda hänvisningar till artiklar i tidningar och tidskrifter som finns på många folk- och skolbibliotek
ArtikelSök innehåller Artiklar från totalt 1300 huvudsakligen svenska tidningar och tidskrifter, från 1979
Databasen uppdateras dagligen och varje år tillkommer ca 20 000 poster
Många artiklar direkt i fulltext


Varför ArtikelSök?

En enkel väg till kvalitetsgranskat material
Urval av erfarna redaktörer
Reklamfri och fri från styrning av kommersiella intressen
Ett källkritiskt verktyg för låntagare och elever


ArtikelSök+

ikon_green_search ikon_green_doc ikon_green_screen
Sök i bibliotekets
egna bestånd
Updatum Inkludera i
Discovery-tjänster
Med tilläggstjänsten Bestånd kan du registrera och sedan söka avgränsat i ditt biblioteks bestånd av tidningar och tidsskrifter. Tjänsten ingår i grundabonnemanget. Som kund kan du få tillgång till fulltexter genom Updatum, vilket också inkluderar deras externa nyhetsdatabas. Detta är en tilläggstjänst. Använder ditt bibliotek Serials Solutions Summon eller Ex Libris Primo? Då finns möjligheten att inkludera ArtikelSök i dessa tjänster.

MER INFORMATION OM ARTIKELSÖK

Kundtjänst    kundtjanst@btj.se  046 – 180 180«Logga in
BTJ besöksadress: Scheelevägen 32  •  Postadress: 221 82 Lund    046-180 000  •  info@btj.se  •  Personuppgiftspolicy