Tillbaka till BTJ.se
Skriv ut

Liselott Willén

header_fbLiselott Willén

Liselott Willén, född 1972, är uppvuxen på Åland och bor idag i Örebro. Hon är utbildad läkare men delar sin tid mellan författarskapet och läkaryrket. 2001 debuterade hon med romanen Sten för sten som följdes av Eldsmärket (2003) och Islekar (2008).

I en intervju i tidningen Dast kan man läsa:
Jag kom tillbaka till Sverige i början av 1990 för att studera till läkare och gick på Karolinska Institutet i Solna, läste klart, gjorde sin AT-tjänst, fick ut läkarlegitimationen och flyttade till Örebro.

”Det var där jag började skriva på allvar”, förklarar Liselott Willén. ”Jag hade skrivit förr, men bara för byrålådan. 1999 tog jag ledigt i sju månader för att skriva en novellsamling. Det blev bara så att en av novellerna svällde ut och blev till en roman – Sten för sten.”

”Att skriva har jag ju alltid tyckt om. Innan dess hade jag försökt skriva en annan roman, men det verkar som om den aldrig blir klar. Nu blev det den här romanen där grundidén är en fråga: hur blir en alldeles vanlig människa en mördare?”

Boken har också kommit ut som pocket och Liselott säger att både den och hon själv blivit uppmärksammad på Åland. Hennes åländske far och svenska mor bor fortfarande kvar där.

”Och det är där och i Örebro den säljer bäst”, säger hon med ett roat leende.

DAST vill veta sanningen, som alltid, och undrar om det är en roman eller en deckare som hon skrivit.

”Deckare är visst mest utlånade. Men för det mesta hittar jag min bok på romanhyllan på biblioteken.”Ingenstans under himlen
av Willén, Liselott

Köp Ingenstans under himlen

Provläs Ingenstans under himlen (pdf)

Köp Ingenstans under himlen

Fler titlar av Liselott WillénLogga in
BTJ besöksadress: Scheelevägen 32  •  Postadress: 221 82 Lund    046-180 000  •  info@btj.se  •  Personuppgiftspolicy