Tillbaka till BTJ.se
Skriv ut

Mian Lodalen

header_fbMIan Lodalen

Mian Lodalen, född 1962 i Jönköping, är författare, journalist, krönikör och debattör.

Hennes karriär på löpsedlarna som aktivist började 1982, när ungdomar i Jönköping ville ha ett "ungdomens hus". Efter en lång och hård kamp släppte kommunen till slut en del av Tändsticksfabrikens gamla byggnader i centrum som egentligen skulle ha rivits. Byggnaden finns kvar än idag och har utvecklats till ett kulturcentrum med namnet Kulturhuset.

Mian vill inte gärna kalla sig journalist men har skrivit och intervjuat åt tidningar i över 15 år. I sina krönikor i tidningarna QX, Arbetaren och Ottar skriver hon om homovärldens Stockholm, veganrörelsen, kvinnokampen, dragqueens, dragkings och inseminationer. Hon har organiserat konferenser, manifestationer, demonstrationer och direktaktioner.

2003 valde QX-läsarna Mians debutroman Smulklubbens skamlösa systrar till Årets Bok.

Tiger handlar om att växa upp i 1970-talets Jönköping med en stor hemlighet. Det är en fristående fortsättning på den hyllade Dårens dotter. Den är också en ovanlig, modig och viktig roman om en ung tjej som upptäcker sin sexualitet och brottas med skammen över det onämnbara.

Om boken:
Connie är sämst i klassen, platt som en planka, udda och utanför. Men så dyker Räkan, Sirkka och Lillen upp. Sisters in crime. Kaxiga och obrottsligt lojala utmanar de alla normer för hur flickor ska bete sig. Livet är spännande och ganska roligt trots allt. Ända tills det ofattbara och onämnbara drabbar Connie. Om det här inte bara är en mardröm, så är det en total katastrof. Jag måste bli av med det, skriver hon i sin dagbok. Hon kämpar emot med all kraft, men kan inte värja sig. Och när Anna på en fest frågar om de ska dansa kan hon inte säga nej. Snart lever hon ett dubbelliv, intrasslad i lögner.

Tiger

Köp Tiger

Köp fler titlar av Mian LodalenLogga in
BTJ besöksadress: Scheelevägen 32  •  Postadress: 221 82 Lund    046-180 000  •  info@btj.se  •  Personuppgiftspolicy