Tillbaka till BTJ.se
Skriv ut

Lars Kepler

header_fbKepler

Alexander och Alexandra Coehlo Ahndoril är paret bakom deckarpseudonymen Lars Kepler. Efter veckor av spekulationer och gissningar i pressen och på nätet lyckades Aftonbladet avslöja hemligheten bakom Hypnotisören.

”Kepler är vårt gemensamma författarnamn som vi inte ville blanda ihop med våra andra böcker. Spänningsgenren har alltid intresserat oss. När vi inte skriver eller umgås med våra döttrar ser vi spännande filmer och tv-serier. Det är vår avkoppling”, sa deckardebutanterna själva efter avslöjandet.

Alexander Ahndoril, född 1967 i Upplands Väsby, är romanförfattare och dramatiker. Romanen Regissören, 2006, om Ingmar Bergman väckte mycket stor uppmärksamhet. Detta berodde mycket på att Ingmar Bergman gick ut och fördömde romanen offentligt. 2009 utkom Ahndoril med sin nionde roman Diplomaten, som är en fiktiv berättelse om en svensk diplomat. Det råder ingen tvekan om att Hans Blix är huvudpersonen i det parallelluniversum som romanen utgör.

Alexandra Coelho Ahndoril är född 1966 i Helsingborg. Hennes författardebut 2003 med Stjärneborg, en roman om Tycho Brahes livsgärning, blev framgångsrik och hon tilldelades Katapultpriset. Romanen är en del i en romantrilogi om personer som påverkat historien på olika sätt. Andra delen, Birgitta och Katarina, kom 2006 och behandlar Heliga Birgitta. År 2009 avslutades serien med romanen Mäster, som handlar om den socialistiske agitatorn August Palm.

Paganinikontraktet är Lars Keplers andra bok med kriminalkommissarie Joona Linna. Om boken:

I juni 2010 hittas generaldirektör Carl Palmcrona hängd i sin paradvåning på Östermalm. Rummet där han hänger är helt omöblerat - det finns ingenting att klättra på. Samtidigt påträffas en död kvinna på en fritidsbåt som driver runt i Stockholms skärgård. Hennes lungor är fyllda av bräckt vatten, men det finns inga spår av detta vatten på kläderna eller resten av kroppen. Hon har drunknat på en båt som fortfarande flyter.
De båda dödsfallen visar sig vara början på ett mycket skrämmande förlopp. Om inte kriminalkommissarie Joona Linna varit så envis hade gåtorna aldrig fått några svar. Denna sommar står svensk polis inför sitt farligaste fall någonsin. Vissa kontrakt kan man inte bryta ens genom sin egen död.

Köp Paganinikontraktet och Hypnotisören på BTJ.se 

pagannini         hypntosorenLogga in
BTJ besöksadress: Scheelevägen 32  •  Postadress: 221 82 Lund    046-180 000  •  info@btj.se  •  Personuppgiftspolicy