Tillbaka till BTJ.se
Skriv ut

Magnus Nordin

header_fbMagnus Nordin

Magnus Nordin föddes i Täby, 1963 och växte upp i Västerhaninge, söder om Stockholm. Han är en populär författare som skriver barn- och ungdomsromaner. I Västerhaninge utspelar sig två av hans böcker Prinsessan och mördaren (2003) och Huset vid vägens slut (2004). Magnus är sedan flera år tillbaka bosatt i Årsta, Stockholms kommun.

Magnus tog sina första stapplande steg på författarbanan redan i mellanstadiet. I Kannibalens klor hette en av Magnus första berättelser som han skrev som 12-åring. Den handlade om skeppsbrott, öde öar och kannibaler med kapten John Lennon som huvudperson. Det skulle dock dröja många år innan hans första riktiga bok kom ut, Gudarnas ring (2000).

Så här beskriver Magnus sitt författande: ”Jag började skriva, och fortsätter att skriva, av en och samma anledning: för att jag tycker att det är förbaskat skoj att fantisera ihop berättelser. Jag tror att alla människor har ett grundläggande behov av att träda in i fiktiva världar och för en stund glömma den ibland ganska tråkiga vardagen. Mitt jobb som jag ser det är att bjuda på intressanta människoöden och nervkittlingar. Det värsta en författare kan göra mot sin läsare är att tråka ut henne och/eller göra henne besviken. Fast viktigast av allt är jag själv har roligt.”

Skrivandet visade sig också vara ett verktyg som passade hans fantasi. Skräckfilmer och serier hör till Magnus inspirationskällor men också författare som Ray Bradbury och Edgar Allen Poe.

När han inte skriver arbetar han som högstadielärare i svenska och engelska. Magnus spelar också bas i ett rockband och skriver filmmanus. 

2003 fick han priset Spårhunden (instiftat av tidskriften Jury och tilldelas årets bästa barn- eller ungdomsdeckare) för Prinsessan och mördaren som också nominerades till Augustpriset samma år.

Köp böcker, ljudböcker, talböcker m.m. av Magnus Nordin på BTJ.se

Magnus är just nu aktuell med en nyutgåva av Skuggvarelser (2003) samt den spännande försättningen Blodets röst som släpptes den första juni i år.
Bonniers Carlsens kampanjsajt för Skuggvarelser och Blodets röst

Köp Skuggvarelser och Blodets röst på BTJ.seLogga in
BTJ besöksadress: Scheelevägen 32  •  Postadress: 221 82 Lund    046-180 000  •  info@btj.se  •  Personuppgiftspolicy