Tillbaka till BTJ.se
Skriv ut

Denise Rudberg

header_fbDenise Rudberg

Denise Rudberg bor i Stockholm med sin familj. Hon har bland annat arbetat som säljare, drivit en aerobicstudio och skött en nattklubb. Denise Rudberg har studerat film och dramaturgi i New York och har tidigare skrivit en löst sammanhållen trilogi: Väninnan (2000), Storlek 37 (2002) och o.s.a. (2003), som alla har blivit stora försäljningsframgångar. Hon har också skrivit den framgångsrika ungdomsboksserien Tillsammans (2007), Tillsammans - andra boken (2008), Tillsammans - tredje boken (2009) och nu är hon tillbaka med en ny serie: Baristas.

Själv beskriver hon sig så här: ”Kvinna, 38 år. Hårfärg varierar beroende på humör. Gift, tillsammans har vi två barn. Har skrivit i tolv år, varit publicerad i snart tio. Börjar varje dag med att vakna osunt tidigt och löser sedan två Sudoko. Det svåra i DN och det som finns i Dagens Industri. När barnen lämnats på sina skolor dricker jag vulgära mängder kaffe och skriver. Ibland en massa sidor, ibland inte en enda. Jag promenerar i dagsljus eftersom det är bra för min dåliga sömn. Jag oroar mig för en massa saker. Jag är rädd för fåglar. Och mörkret. Jag har få nära vänner och en massa bekanta. Vännerna har varit med länge. De bekanta byter skepnad mellan varven. När jag är ledig tycker jag om att baka. Eller köpa blommor. Ibland fler blommor än vi har vaser." 

Denise är ofta ute och pratar om sina böcker. Då berättar hon om sin väg till författandet. Hur det kom sig att hon började skriva och hur hennes arbete fungerar idag. Varifrån hon hämtar sin inspiration och hur hon skapar sina karaktärer. Hon berättar också om dåliga val och hur hon försökt lära sig av dem. Både i jobbet och privat.

Läs Denise Rudbergs blogg

Köp böcker, ljudböcker m.m. av Denise Rudberg på BTJ.se

Baristas:

Välkommen till kaffebaren som under en intensiv höst blir Ludvigs, Nicolas och Rubens andra hem.

Ludvig går första året på Viktor Rydbergs gymnasium. Han känner inte någon sedan tidigare vilket är skönt, men samtidigt är det utmattande att försöka hitta nya kompisar. Hemma hos Ludvig är det mindre bra. Ludvigs systrar och han själv gör sitt yttersta för att slippa varandra, precis som deras föräldrar verkar göra. En dag får han tips om att en kaffebar strax bakom Stureplan söker extrapersonal.

Nicolas ska börja andra året på ekonomiprogrammet på Östra Real. Året innan har han varit utbytesstudent i USA och återkomsten till Stockholm är rätt svår. Han bor ensam med sin mamma eftersom hans pappa tidigt försvann ur bilden. När han en kväll är på väg hem från sin flickvän passerar han en kaffebar vid Stureplan. På en skylt i fönstret läser han att de söker personal.

Ruben går i tvåan på teaterlinjen på Södra Latin och vantrivs. Från sin inrutade trygga uppväxt i Stockholmsförorten Djursholm längtade han hett efter en mer öppen och kreativ miljö. Men hans nya sköna teaterstil blev långt ifrån vad han drömt om. En tjejkompis drar med honom till en kaffebar, och trots att han aldrig druckit kaffe blir han intresserad när han får reda på att de söker folk.

Tre killar från skilda uppväxtförhållanden blir bästa vänner under en höst som blir både hektisk och lärorik. Trots att deras vägar kanske aldrig skulle ha korsats, blir de livsnödvändiga för varandras utveckling.

Köp "Baristas" i vår nätbutik BTJ.se


« TillbakaLogga in
BTJ besöksadress: Scheelevägen 32  •  Postadress: 221 82 Lund    046-180 000  •  info@btj.se  •  Personuppgiftspolicy