Tillbaka till BTJ.se
Skriv ut

start_redaktionen 

I BTJ-häftet presenteras årligen runt 10 000 medier, allt noga utvalt av BTJ:s redaktörer som är specialister inom sina respektive områden. Här finner du allt från böcker till tal- och ljudböcker, film, musik och spel både på svenska och en mängd andra språk.

Vi har närmare 700 oberoende lektörer som skriver våra recensioner, och varje år recenseras flera tusen böcker i BTJ-häftet. Många böcker som ges ut i Sverige får sin enda professionella och opartiska recension i BTJ-häftet – vilket gör BTJ-häftet till en unik urvals- och inköpsvägledning.

BTJ-häftet kommer med 24 nummer per år och möjliggör ett enkelt och effektivt sätt att följa bokutgivningen och få information om kommande titlar, vilket i förlängningen underlättar förmedlingsarbetet gentemot biblioteksbesökarna.

Vi på BTJ-redaktionen arbetar också med våra Urvalstjänster.


 SKÖNLITTERATUR  
Vi hanterar all nyutkommen skönlitteratur som ges ut på svenska.
Kontakta oss: skonlitt@btj.se 


 BARN- OCH UNGDOMSLITTERATUR 
Vi hanterar all nyutkommen barn- och ungdomslitteratur som ges ut på svenska.
Vi har även ett urval av de bästa barn- och ungdomsböckerna, digitala Godbitar!
Kontakta oss: barnlitt@btj.se


• FACKLITTERATUR 
Vi hanterar all nyutkommen facklitteratur som ges ut på svenska.
Kontakta oss: facklitt@btj.se


• INTERNATIONELLA REDAKTIONEN •
Smarta vägar till många språk! Med den samlade kompetens vi har på BTJ – redaktörer, katalogisatörer, lektörer och leverantörer – kan vi göra allt från urval till leverans. Läs mer om den Internationella redaktionen här.
Kontakta oss: internationella@btj.se


 FILM  
I BTJ:s sortiment ingår alla spelfilmer med hyrvideorättigheter som distribueras i Sverige. För sjukhusbibliotek och vårdinrättningar kan vi även erbjuda film med institutionella rättigheter. Allt från spelfilm till fakta- och dokumentärfilm. Här hittar du i princip all kvalitativ film som finns på marknaden på dvd och bluray. Specialrättigheter för film hittar du här.
Kontakta oss: film@btj.se


• MUSIK •
På Musikredaktionen bevakar vi utgivningen musik-cd. I BTJ-häftet erbjuds framförallt de populäraste titlarna med de största artisterna, men även ett kvalitetsurval av andra titlar förekommer. Specialrättigheter för musikfilm hittar du här.
Kontakta oss: musik@btj.se


• SPEL •
Vårt uppdrag är att presentera spännande och aktuella TV-spel till de populäraste spelkonsolerna. De spel som vi erbjuder vänder sig till en bred publik. 
Kontakta oss: spel@btj.se
 

Alla medier som vi hanterar går att köpa i:
icon72_butikLogga in

Vill du veta mer om vår Inköpsvägledning?

img_phone
046-180 000

img_email
inkopsvagledning@btj.se

BTJ besöksadress: Scheelevägen 32  •  Postadress: 221 82 Lund    046-180 000  •  info@btj.se  •  Personuppgiftspolicy