Tillbaka till BTJ.se
Skriv ut

Olika sätt att läsa. Om barn med funktionsnedsättningar och deras läsning

Olika sätt att läsaAlla människor är olika och det finns också många olika sätt att läsa. Denna bok är ett oumbärligt hjälpmedel för alla med ansvar för att finna rätt sorts bok för barn och ungdomar med olika typer av funktionsnedsättningar.

Här får man veta mer om lättlästa böcker, talböcker, teckenspråksböcker, punktskriftsböcker och böcker med till exempel taktila bilder, pictogram, bliss eller teckenstöd samt tips på bra datorprogram.

På biblioteken hittar man ofta dessa böcker på äppelhyllan. Men det räcker inte med att biblioteken har böckerna. Det krävs kunskap om barnens läshinder, om hur man bemöter barnen på ett bra sätt och om hur böckerna kan marknadsföras. Dessa frågor behandlas också i boken.

Författare i denna antologi är Mats Myrberg, professor och läsforskare, Gunilla Thunberg, filosofie doktor, Mona Quick, bibliotekschef, Helena Söderlund, ansvarig för Resursbiblioteket för döva i Örebro, Camilla Batal, Centrum för lättläst, Annika Pilups specialpedagog, Datateket i Göteborg och Lars Björklund, författare och kaplan vid Sigtunastiftelsen. Redaktör för boken är Jenny Nilsson, barnbibliotekarie på Talboks- och punktskriftsbiblioteket.

Boken är en fristående uppföljning av Vi vill också läsa!, som kom ut på BTJ Förlag 2003, och gav lästips för barn med utvecklingsstörning. Den här boken innehåller inte lika många boktips utan hänvisar istället till webbplatser där man kan få aktuell information om böcker.
Omslag: Victoria da Cruz/Magnus Teander

Inköpsinformation

Biblioteksutrustat förlagsband (best. nr. 08216010)
Pris exkl. moms  275 kr

Outrustat förlagsband (best. nr. 08216009)
Pris exkl. moms  260 kr (inkl. moms  276 kr)

ISBN 978-91-7018-624-0

Läs bokens innehållsförteckning »


Logga in
Köp BTJ Förlags titlar i BTJ:s butik
Till Butiken »
Handla som privatperson
I stället för BTJ.se kan du alltid använda formuläret nedan.
Köp BTJ Förlags titlar »
BTJ besöksadress: Scheelevägen 32  •  Postadress: 221 82 Lund    046-180 000  •  info@btj.se  •  Personuppgiftspolicy