Tillbaka till BTJ.se
Skriv ut

Den sköna skönlitteraturen 2. Tradition och förnyelse

Den sköna skönlitteraturen 2. Tradition och förnyelseBoken har idag blivit en köp-, läs- och släng-vara och bibliotekens utlåning av skönlitteratur har minskat i takt med att bokhandelns försäljning har ökat.

I Den sköna skönlitteraturen 2 pläderar nio skribenter – bibliotekarier, författare, kritiker och forskare – för biblioteken som en motkraft till marknadstänkandet. Det är mer angeläget än någonsin att biblioteken värnar mångfalden, att de blir ett rum för eftertanke och samtal och en plats där boken får leva mer än en säsong och där också den ”smala” litteraturen får en plats på hyllorna.

Samtidigt måste biblioteken utvecklas, röra sig i fas med tiden, fånga upp stämningar och pågående debatter och inte stagnera. I boken blandas personliga berättelser om bibliotekets och läsningens betydelse med praktiska erfarenheter av arbetet med skönlitteratur i folk- och skolbibliotek. Här görs intressanta jämförelser av bokmarknad och läsvanor förr och nu liksom det ges exempel på hur biblioteken kan agera för framtiden.

En bok med stimulerande, inspirerande, provocerande och engagerande tankar och idéer för alla som slåss för skönlitteraturens överlevnad – inte bara på biblioteken – att ta till sig och gå vidare med.

Författare: Gunnel Arvidson Nilsson, Ann Catrine Eriksson, Gunnel Furuland, Arne Johnsson, Tomas Lidbeck, Erik Peurell, Annina Rabe, Jan Ristarp, Lars Rydquist.

Omslag: AnnaPenna

Inköpsinformation

Biblioteksutrustat förlagsband (best. nr. 08216004)
Pris exkl. moms 292 kr

Outrustat förlagsband (best. nr. 08216003)
Pris exkl. moms 277 kr (inkl. moms 294 kr)

ISBN 978-91-7018-621-9

Läs bokens innehållsförteckning »


Logga in
Köp BTJ Förlags titlar i BTJ:s butik
Till Butiken »
Handla som privatperson
I stället för BTJ.se kan du alltid använda formuläret nedan.
Köp BTJ Förlags titlar »
BTJ besöksadress: Scheelevägen 32  •  Postadress: 221 82 Lund    046-180 000  •  info@btj.se  •  Personuppgiftspolicy