Tillbaka till BTJ.se
Skriv ut

Lyssna, läsa, mötas...

Lyssna, läsa, mötasOm programverksamhet på bibliotek

Vad är programverksamhet på bibliotek? Ja, det kan vara allt från stilla boksamtal eller storstilade litteraturfestivaler till föreläsningar om svart granit.

Formerna för den utåtriktade verksamheten och programverksamheten tar sig olika uttryck och skiftar mycket från bibliotek till bibliotek. Många bibliotek känner osäkerhet och tycker den slukar pengar från ”basverksamheten”, andra har en genomtänkt plan och tydliga mål för vad de vill.

I den här boken ges goda exempel på hur man kan arbeta med bibliotekets utåtriktade verksamhet, hur man långsiktigt kan bygga upp ett samarbete med olika samarbetspartners vilket kan ge ekonomiskt stöd och tillskott av idéer.

Utåtriktad verksamhet leder till möten med nya grupper, ökar antalet besökare och utlån och ger liv och rörelse i lokalerna. Den bidrar också till att förankra biblioteket bland kommunens invånare och kan bli en pådrivande kraft i kommunens utveckling. I boken tänks många nya – och provocerande? – tankar som kan ge inspiration och motivation till förnyelse och fördjupning av den traditionella programverksamheten.

Omslag: Pia Alfredsson.

Inköpsinformation

Biblioteksutrustat förlagsband (best. nr. 07218009)
Pris exkl. moms 290 kr

Outrustat förlagsband (best. nr. 07218010)
Pris exkl. moms 275 kr (inkl. moms 292 kr) 

ISBN 978-91-7018-600-4

Läs bokens innehållsförteckning »


Logga in
Köp BTJ Förlags titlar i BTJ:s butik
Till Butiken »
Handla som privatperson
I stället för BTJ.se kan du alltid använda formuläret nedan.
Köp BTJ Förlags titlar »
BTJ besöksadress: Scheelevägen 32  •  Postadress: 221 82 Lund    046-180 000  •  info@btj.se  •  Personuppgiftspolicy