Tillbaka till BTJ.se
Skriv ut

200 dataspel

200 dataspelAv Sofia Carlenberg

Dataspelsvärlden är en djungel och behovet av vägröjare är stort både hos bibliotekarier, föräldrar, lärare och andra vuxna i barns och ungdomars närhet.

Sofia Carlenberg är skolbibliotekarie på Ätradals högstadieskola i Ulricehamn och van dataspelare, och i boken har hon valt ut och kommenterat 200 bra spel som vänder sig till barn i förskoleåldern och upp till ungdomar i de övre tonåren. Spelen är sorterade i bokstavsordning inom kategorierna Action, Barn, Rollspel, Rollspel online, Simulator, Sport & Racing, Strategi och Äventyr.

Hon berättar om handlingen, ger åldersrekommendation och bakgrundsfakta, nämner något om grafiken och tar också upp eventuell svårighetsfaktor, t ex om förkunskaper krävs. Boken avslutas med en liten ordförklaringsdel och ett spelregister. De spel som behandlas är anpassade till Windows XP.

Intresset för och efterfrågan på dataspel på biblioteken är stort och alltfler bibliotek lånar också ut spel, men kunskapen om spelen är ofta bristfällig. Detta är en användbar tips- och uppslagsbok om de dataspel som finns på marknaden.

Omslag: Jonas Anderson.

Inköpsinformation

Biblioteksutrustat förlagsband (best. nr. 07205001)
Pris exkl. moms 245 kr

Outrustat förlagsband (best. nr. 07205002)
Pris exkl. moms 230 kr (inkl. moms 244 kr)

ISBN 978-91-7018-589-2

Läs bokens innehållsförteckning »


Logga in
Köp BTJ Förlags titlar i BTJ:s butik
Till Butiken »
Handla som privatperson
I stället för BTJ.se kan du alltid använda formuläret nedan.
Köp BTJ Förlags titlar »
BTJ besöksadress: Scheelevägen 32  •  Postadress: 221 82 Lund    046-180 000  •  info@btj.se  •  Personuppgiftspolicy