Tillbaka till BTJ.se
Skriv ut

250 TV-spel

Av Orvar Säfström

Sedan de första trevande stegen på 70-talet har tv-spel utvecklats till en av vår tids mest intressanta kulturyttringar med fantastiska världar och ändlösa upplevelser. Idag finns tusentals tv-spel på marknaden och det kan vara svårt, såväl för den invigde som för den oinsatte, att hitta guldkornen.

Orvar Säfström, filmkritiker och spelfantast sedan han julen 1978 fick ett Pong av sin farmor och farfar, lyfter i boken250 TV-spel fram de allra bästa och mest intressanta spelen till de sex senaste spelkonsolerna: Nintendos Gamecube och Wii, Microsofts Xbox och Xbox 360 samt Sonys Playstation 2 & 3. En ordlista och en förteckning över viktig litteratur och viktiga webbplatser finns också. Boken ger dessutom en introduktion till tv-spelande med historik, nybörjartips och förklaringar.

Spelen har indelats i genrer: Action, Fighting, Förstapersonsskjutare, Musikspel, Plattformsspel, Racing, Rollspel, Skräck, Sport, Strategi, Äventyr. För varje spel finns en utförlig beskrivning med uppgift om rekommenderad ålder (PEGI) och vilka konsoler spelet utvecklats för.

Den som är intresserad av att veta vilka spel i vilka genrer som kan spelas på en viss konsol hittar de uppgifterna i ett särskilt register.

Inköpsinformation

Biblioteksutrustat förlagsband (best. nr. 07218013)
Pris exkl. moms 276 kr

Outrustat förlagsband (best. nr. 07218014)
Pris exkl. moms 261 kr (inkl. moms 277 kr)

ISBN 978-91-7018-596-0

Läs bokens innehållsförteckning »


Logga in
Köp BTJ Förlags titlar i BTJ:s butik
Till Butiken »
Handla som privatperson
I stället för BTJ.se kan du alltid använda formuläret nedan.
Köp BTJ Förlags titlar »
BTJ besöksadress: Scheelevägen 32  •  Postadress: 221 82 Lund    046-180 000  •  info@btj.se  •  Personuppgiftspolicy