Tillbaka till BTJ.se
Skriv ut

Klassifikationssystem för svenska bibliotek

Klassifikationssystem för svenska bibliotekUtarbetad av Svensk biblioteksförenings kommitté för Klassifikationssystem för svenska bibliotek (SAB-systemet) 2006.

8 omarbetade upplagan 2006.

Den sjunde upplagan av Klassifikationssystem för svenska bibliotek utkom 1997. 2002 påbörjades arbetet med att ta fram en 8. upplaga. Ändringar har under åren publicerats i tryckt och elektronisk form (på kommitténs hemsida samt e-SAB) vilka nu har kumulerats. Vad gäller större och principiella ändringar är detta dock första gången de ställs till förfogande.

Förändringarna sedan förra upplagan är många, bl.a. har avdelning V, Medicin, uppdaterats terminologiskt och även finfördelats. Avdelningarna Pni och Pnz har flyttats till avdelning I, Fotokonst. Bruket av tidstillägg på avdelning K, Historia, har setts över liksom rubriktexterna på avdelning F, Språkvetenskap. Frågor rörande avdelning Ij och X/Y har reviderats av den särskilda beredningsgruppen i musikfrågor.

Ansträngningar har också gjorts för att minimera skillnader mellan forsknings- och folkbiblioteksanvändning av systemet.

Finns även i elektronisk version.

Inköpsinformation

Biblioteksband (Best. nr. 06220009)
Pris exkl. moms 740 kr

ISBN 978-91-7018-568-7Logga in
Köp BTJ Förlags titlar i BTJ:s butik
Till Butiken »
Handla som privatperson
I stället för BTJ.se kan du alltid använda formuläret nedan.
Köp BTJ Förlags titlar »
BTJ besöksadress: Scheelevägen 32  •  Postadress: 221 82 Lund    046-180 000  •  info@btj.se  •  Personuppgiftspolicy