Tillbaka till BTJ.se
Skriv ut

Vi vill också läsa!

Vi vill också läsaLästips för barn med utvecklingsstörning

Av Britt Nedestam och Christina Wedenmark

Omslagsbild av Catarina Kruusval

Alla har rätt att på sina egna villkor ta del av samhällets kulturutbud. Det är en självklarhet som finns inskriven i FN:s standardregler och aktualiseras av att år 2003 proklamerats som Europeiska handikappåret.

Barn och ungdomar med utvecklingsstörning måste få läsa böcker på sitt eget sätt. I den här boken presenteras i text och bild "vanliga" böcker som fungerar, samt böcker med pictogram, bliss eller teckenstöd. Gunilla Thunberg skriver om böcker för barn med kommunikationshandikapp, Kerstin Frii om bok, film och föremål, Annika Pilups om datorprogram för barn med funktionshinder och Jenny Nilsson om talböcker, LL-böcker och taktila böcker. Här presenteras också material för läsinlärning och speciallärare berättar om sina erfarenheter.

I boken finns en genomgång av det arbete som bedrivs för att göra samhällets kulturutbud tillgängligt för alla: Äppelhyllor, specialbibliotek i Sverige och Danmark, Atheneum – Statens konstmuseum i Helsingfors, projekten Hissa segel och bygga vindskydd, 110% tillgänglighet med flera.

Boken är ett oumbärligt hjälpmedel för alla med ansvar för att ge barn med funktionshinder tillgång till kulturell stimulans. Boken avslutas med en adressförteckning till leverantörer och person-, författar- och titelregister.

Inköpsinformation

Best. nr. 03226004

Pris exkl. moms 240 kr
Pris inkl. moms 254 kr

ISBN 978-91-7018-509-0

Läs bokens innehållsförteckning »


Logga in
Köp BTJ Förlags titlar i BTJ:s butik
Till Butiken »
Handla som privatperson
I stället för BTJ.se kan du alltid använda formuläret nedan.
Köp BTJ Förlags titlar »
BTJ besöksadress: Scheelevägen 32  •  Postadress: 221 82 Lund    046-180 000  •  info@btj.se  •  Personuppgiftspolicy