Tillbaka till BTJ.se
Skriv ut

Mörkrets mästare

Mörkrets mästareSkräcklitteraturen genom tiderna

Av Rickard Berghorn och Annika Johansson

Skräcklitteraturen har en lång och fascinerande historia: 1764 utkom den första gotiska skräckromanen, 1818 utkom Frankenstein, 1886 Dr Jekyll och Mr Hyde och redan 40 år tidigare hade Edgar Allan Poe skrivit sina banbrytande noveller.

Idag är skräckgenren fortfarande en livaktig litteraturform, för att inte tala om skräckfilmen, och intresset för skräck är stort, särskilt bland ungdomar.

I Mörkrets mästare berättar två verkliga experter skräckens litteraturhistoria: Rickard Berghorn, redaktör för tidskriften Minotauren, utgivare av skräcklitteratur, översättare och författare, skildrar tiden från 1700-tal fram till andra världskriget, och Annika Johansson, bibliotekarie, frilansskribent, kritiker och författare till boken Världar av ljus, världar av mörker, tiden fram till idag.

Boken avslutas med 29 författarporträtt där klassiker som William Hope Hodgson, E. T. A. Hoffman, H. P. Lovecraft, Gustav Meyrink och Bram Stoker såväl som nutida bästsäljare som Clive Barker, Poppy Z. Brite, Stephen King, Dean Koontz och Peter Straub presenteras.

Mörkrets mästare är skriven av två författare med djupgående kunskaper om genren och som kan konsten att skriva så att gammal och ung fängslas av ämnet.

Omslag: Jonas Andersson.

Inköpsinformation

Biblioteksutrustat förlagsband (best. nr. 06220003)
Pris exkl. moms 390 kr

Outrustat förlagsband (best. nr. 06220004)
Pris exkl. moms 375 kr (inkl. moms 398 kr)

ISBN 978-91-7018-573-1

Läs bokens innehållsförteckning »


Logga in
Köp BTJ Förlags titlar i BTJ:s butik
Till Butiken »
Handla som privatperson
I stället för BTJ.se kan du alltid använda formuläret nedan.
Köp BTJ Förlags titlar »
BTJ besöksadress: Scheelevägen 32  •  Postadress: 221 82 Lund    046-180 000  •  info@btj.se  •  Personuppgiftspolicy