Tillbaka till BTJ.se
Skriv ut

Läslust och läslist

Läslust och läslistIdéer för högstadiet och gymnasieskolan

Läslust och läslist är en användbar handbok som riktar sig till pedagoger i skolår 7–9 och gymnasieskolan, samt till folkbibliotek. Boken är en uppföljning av den mycket uppskattade Läslust och lättläst som utkom år 2003.

Läslust och läslist innehåller mängder av listiga idéer för hur man skapar läslust. Boken ger också information om nya rön inom forskning och nya hjälpmedel för personer med läs- och skrivsvårigheter.

Skolbibliotekarien och läraren är båda inspiratörer! I boken lyfter vi fram arbetsformer som dels är lustfyllda i sig och dels är både språkutvecklande och läsfrämjande. Språket och läsningen utvecklas genom gemensam läsning, läslogg, boksamtal, bokcirklar, lyriklaborationer, högläsning och det muntliga berättandet. Estradpoesi, rollspel, film och presentationer av författare och texter inspirerar till vidare läsning. Med det absolut viktigaste är att eleverna läser regelbundet och att lärare och elever samtalar om och skriver utifrån texterna.

Bokens sju författare – Birgitta Ahlén, Anders Danell, Sara Gagge, Katja Kulluvaara Östman, Elisabeth Nilsson, Inger Norberg och Rose-Marie Åberg – har alla stor praktisk erfarenhet och skriver lättsamt och engagerande. Boken innehåller dessutom ett antal intervjuer med författare, pedagoger och bibliotekarier. 

Inköpsinformation

Biblioteksutrustat förlagsband
(Best. nr. 05209005)
Pris exkl moms 270 kr

Outrustat förlagsband (Best. nr. 05209006)
Pris exkl moms 255 kr (inkl. moms 270 kr)

ISBN 978-91-7018-538-0

Läs bokens innehållsförteckning »


Logga in
Läslust och lättläst

Läslust och läslist är en uppföljning av den mycket uppskattade Läslust och lättläst som utkom år 2003. Läs mer om Läslust och lättläst »
Köp BTJ Förlags titlar i BTJ:s butik
Till Butiken »
Handla som privatperson
I stället för BTJ.se kan du alltid använda formuläret nedan.
Köp BTJ Förlags titlar »
BTJ besöksadress: Scheelevägen 32  •  Postadress: 221 82 Lund    046-180 000  •  info@btj.se  •  Personuppgiftspolicy