Tillbaka till BTJ.se
Skriv ut

Jonatan Brännström

header_fb

Jonatan BrännströmJonatan Brännström är född 1986 och uppvuxen på Kungsholmen i Stockholm. 2012 debuterade han med den rosade bilderboken Blixtslukaren tillsammans med illustratören Joanna Hellgren.

Vem är Jonatan Brännström?
Förutom att skriva böcker, dricka svinstarkt kaffe och vilt kliva omkring på impulser, jobbar jag som barnskötare på en av Stockholms bästa förskolor. Bor där jag får plats. För nuvarande i södertrakten. Självklart träffar jag vänner, står på händer, dyker högst från svindlande höjder och har ett brinnande intresse för allt som är annorlunda. Och självklart är jag den barnsligaste som finns när andan faller på.

Vad driver dig i ditt skrivande? 
Jag har historier att berätta och flera ton tankar som ligger och kliar i fingrarna. Tankar som vill bli meningar och som måste skrivas ut för att fastna och bli sina egna.

Johnny ingen aning! Berätta om din nya bok Johnny ingen aning
Den handlar om en pojke som bor ute i Stockholms skärgård. Han har inte en enda vän. Men han har äventyren i sig, och världens alla normer mot sig. Johnny har det tufft i skolan och nu på höstlovet är han säker på att han kommer ha hur tråkigt som helst. Men vad fel han har! För snart träffar han sin första riktiga kompis, och snart har han varit på ett svindlande äventyr, hämnats på sin ärkefiende och framför allt fått en aning om hur saker och ting ligger till. 

Vad fick dig att skriva om Johnny?
Jag hade turen att träffa en unge för ett par år sen som gjorde stort intryck på mig. Jag frågade hur han hade haft det i skolan och han svarade: ”ingen aning”. Det tyckte jag var sjukt spännande. För hur kan man inte ha en aning om hur man haft det under en hel dag?

Dessutom skrivs det alldeles för lite historier för och om barn som hamnar i diagnosträsket och bara blir sin bokstavskombination. Den här boken tillägnas alla fantastiska barn som har äventyren i sig och gåvan att hamna i alla möjliga situationer och konstellationer på grund av att de är sina egna. Barn som kan strunta i så fåniga ord som impulskontroll.

Köp Johnny ingen aning på BTJ.se »


« Tillbaka till nätbutiken BTJ.se Logga in
BTJ besöksadress: Scheelevägen 32  •  Postadress: 221 82 Lund    046-180 000  •  info@btj.se  •  Personuppgiftspolicy