Tillbaka till BTJ.se
Skriv ut

E A Johansson

header_fb

E A Johansson

E A Johansson föddes för drygt trettio år sedan i en liten stad på västkusten. Efter arton års badande i saltvatten tog han sitt pick och pack och flyttade till huvudstaden. I den stora staden kom han i kontakt med bröderna Johnson i bandet Nervous Nellie och började spela tillsammans med dem. Under de kommande åren turnerade gruppen världen runt och förutom att banka loss på trummorna producerade E A Johansson flera av Nervous Nellies musikvideos. I en av dessa (Meet Me In The Stars) förekom en tidig version av figuren Blubbla. Sveriges Television fick upp ögonen för musikvideon och E A Johansson erbjöds att göra en serie med karaktären för Barnkanalen. I augusti 2014 släpper E A Johansson sin debutbok Blubbla tänker på Natur & Kultur.
 
Hej E A Johansson! Hur skulle du beskriva din karaktär?

Blubbla är en figur som bor ensam i en stuga i skogen. Vardagen består av att Blubbla tänker och fantiserar om olika saker. Tänk om man kunde flyga? Varför är träden gröna? Vad händer när man dör? Sådana grejer. För mig är Blubbla en väldigt sympatisk figur med hjärtat på rätt ställe. Lite av en orolig själ men en mycket vänlig och varm sådan.
Från allra första början var Blubbla namnet på min låtsaskompis. En sån som man kunde berätta saker för och använda som syndabock när något hade gått sönder. Vi slutade nog att umgås när jag var i fyraårsåldern men namnet levde vidare hos mig och kändes självklart när jag sedan skapade karaktären.
Bubbla tänker
 
Berätta om arbetet med boken!
 
Det var viktigt för mig att använda fotografier i boken och inte illustrationer. Jag vill att Blubblas värld ska kännas på riktigt på samma sätt som din och min (oftast) gör. Under stora delar av arbetet med Blubbla tänker vistades jag i min farmor och farfars hus i en liten by på västkusten. I deras källare byggde jag upp Blubblas värld och kröp sedan runt där i veckor i sträck. Jag filade på formuleringar, fotograferade, fångade fjärilar och väntade på regn. Och så födde jag upp en afrikansk jättesnigel också. Läs boken så får ni se!

Logga in
BTJ besöksadress: Scheelevägen 32  •  Postadress: 221 82 Lund    046-180 000  •  info@btj.se  •  Personuppgiftspolicy