Tillbaka till BTJ.se
Skriv ut

Lars Forsberg

header_fb

Lars Forsberg

När jag föddes våren 1968 hade jag inga planer över huvud taget. Och på den vägen är det. Jag har provat mig fram i livet. Studerat datorer, journalistik och foto och jobbat som programmerare, copywriter och polis – för att nämna några.

Författardrömmar har också lurat i bakhuvudet och fått sitt utlopp i små humorböcker på eget förlag. Men romanprojektet har jag skjutit framför mig. Tills den dag kriminalkommissarie Torsten Rexelius klev in i min hjärna och gjorde sig hemmastadd på det där självklara sättet som uppblåsta skitstövlar alltid gör. ”Jag heter Torsten”, sa han. ”Vad väntar vi på?” 

Det var förstås ingen slump att just en skitstövel ramlade in i mitt liv den där dagen. Typen har alltid fascinerat mig: den där sköna kombinationen av oduglighet och gränslöst självförtroende. Att de lyckas ta sig så långt här i världen. Att ingen bara tröttnar och backar över dem med bilen.                

Hur som helst satte jag igång med min första roman Rör inte mitt mord!, påhejad av min nyfunna partner Torsten ”T- Rex” Rexelius. 

Rör inte mitt mord!Det skulle bli en rolig deckare, så mycket hade jag bestämt. För det är ont om den varan i de svenska deckarhyllorna. Men framför allt skulle det bli en historia om Torsten – den här dumdryga klantskallen som man till slut lär sig tycka om fast man egentligen borde slå honom på käften. ”Glöm inte att jag är snygg också”, sa han flera gånger och kikade över min axel.

Jag sneglade på Torsten ibland under skrivandet och önskade att jag kunde låna en skopa av hans bubblande självförtroende. För det är tufft att klämma ur sig en obeställd roman när jobb och familj ska med i ekvationen. Speciellt när man aldrig har gjort det förut.

Vana att skriva hade jag i och för sig, men oj vad rostiga verktygen hade blivit. Mer än tio år hade gått sedan jag slutade som copywriter för att testa polisyrket i stället.                  

Men det lossnade till slut. Och då hade vi förbannat kul, Torsten och jag. 

Efter ganska precis ett halvår kunde vi skaka hand och konstatera att vi var klara. Att vi faktiskt hade lyckats.                    

”Visste jag väl”, sa Torsten och petade sig i näsan. Jävla skitstövel.

Provläs Rör inte mitt mord! (PDF) »

Köp Rör inte mitt mord! på BTJ.se » 


« Tillbaka till nätbutiken BTJ.se Logga in
BTJ besöksadress: Scheelevägen 32  •  Postadress: 221 82 Lund    046-180 000  •  info@btj.se  •  Personuppgiftspolicy