Tillbaka till BTJ.se
Skriv ut

Johan Egerkrans

header_fb

Johan EgerkransJohan Egerkrans föddes 1978 och växte upp på Lidingö utanför Stockholm. Han brukar säga att han hade väldigt livlig fantasi som liten och ofta var mörkrädd. För att bearbeta det läskiga började han redan vid två års ålder rita det – papper efter papper fylldes av troll med vassa tänder, fasansfulla dinosaurier och monster i olika färger och former.

I tioårsåldern upptäckte han rollspel, och det var då han insåg vad han ville göra med sitt liv – att utveckla och illustrera spel. Hösten 1997 gick den drömmen i uppfyllelse då han fick uppdraget att illustrera sitt första rollspel. Efter att ha pluggat i Lund i några år fick Johan anställning på ett datorspelsbolag där han fick fortsätta att utveckla sin konstnärliga talang genom att göra en mängd olika sorters illustrationer såsom konceptskisser, design, storyboards, omslag och till och med serietidningar baserade på spelen.

Första monsterbokenMed åren övergick skräcken för mörkret till en fascination som Johan aldrig har förlorat. Än idag är det helst dinosaurier och minotaurer, vampyrer och varulvar, rymdvarelser och demoner, troll och drakar som han går och tänker på och tycker mest om att rita. Under de femton år han varit verksam har det blivit illustrationer till en mängd barnböcker men även till tidningar, serier, mode, film och reklam.

Något annat som alltid fascinerat Johan är mytologi och folktro. Som barn älskade han att läsa om gamla gudar och de naturväsen som gömmer sig i våra mörka skogar. För några år sedan väcktes tanken på att göra ett rejält praktverk om Skandinaviens övernaturliga väsen. Hösten 2013 kom Nordiska väsen ut, hans första egna bok. Den fick ett oerhört varmt mottagande av både media och läsare och spås bli en klassiker. I augusti 2014 följer han upp succén med en lite mindre monsterbok för de allra yngsta skräckfantasterna – Första monsterboken, och redan samma höst kommer han ut med första delen i en helt ny serie för 9–12-åringar tillsammans med Johan Sjöberg, Demondeckarna.

Köp Första monsterboken på BTJ.se »


« Tillbaka till nätbutiken BTJ.se Logga in
BTJ besöksadress: Scheelevägen 32  •  Postadress: 221 82 Lund    046-180 000  •  info@btj.se  •  Personuppgiftspolicy