Tillbaka till BTJ.se
Skriv ut

Åsa Asptjärn

header_fb

Åsa Asptjärn

Jag är född 1972 i Boden, uppvuxen i Kristianstad och bor nu i Malmö tillsammans med min man och våra tre barn. Jag är verksam som komiker och textförfattare och har skrivit manus för radio, teve och teater. Jag har läst filosofi, idé och lärdomshistoria och svenska i Lund och för tillfället läser jag till förskollärare. Jag älskar Star Wars, loppisar och Berlin.

Jag ville skriva en rolig bok om vänskap. ’Rolig’ är lite av ett nyckelord för mig. Och det medför vissa risker. Antingen är det roligt eller inte. Det finns inga mellanting. Därför blev jag så glad när karaktären Emanuel Kent kom till mig. Filosofen Immanuel Kant i tanig femtonårsversion som trasslar sig igenom högstadiet. Ja, inte riktigt kanske, men det var så det började. Det kunde i alla fall bli kul.

Konsten att ha sjukt låga förväntningarSjälv älskar jag humoristiska böcker, för när det väl funkar rymmer de allt. Sorg, tragedi och lycka. Högstadiet rymmer allt det där också. Eller kanske inte högstadiet i sig (nej, verkligen iinte!), men de som befolkar de oändliga korridorerna på en högstadieskola. Tonåringarna. Och de finns ju kvar i oss även när vi är över fyrtio. Jag har i alla fall oerhört nära till femtonåringen i mig. Men det är där och då som allt händer för första gången. Kärleken, sveken, fyllorna och de allra gränslösaste pinsamheterna. Och vännerna som finns eller försvinner. Eller aldrig riktigt har funnits.

Jag skrev en bok som jag själv ville läsa. Både då, när jag var femton, och nu som tonårsmamma. 

Köp Konsten att ha sjukt låga förväntningar på BTJ.se » 


« Tillbaka till nätbutiken BTJ.se 

  


Logga in
BTJ besöksadress: Scheelevägen 32  •  Postadress: 221 82 Lund    046-180 000  •  info@btj.se  •  Personuppgiftspolicy