Tillbaka till BTJ.se
Skriv ut

Bodil Sjöström

header_fb

Bodil SjöströmBodil Sjöström, född 1962, är journalist, författare, musikproducent och bosatt i Stockholm. Vid sidan om sitt författarskap frilansar Bodil, allra mest för TT Spektra där hon skriver om husdjur och resor. För musiktidningen Lira skriver hon musikguider och krönikor, hon hjälper också Friskis & Svettis med informationsarbete, håller föredrag och textcoachar. Bodil har även en egen hundspalt under namnet Hundkoll i flera av landets dagstidningar.

På 80-och 90-talet var Bodil med och byggde upp organisationen Noaks Ark-Röda Korset, först på telefonrådgivningen Aidsjouren, därefter som volontärssamordnare och informatör. En uppgift inte helt olik den som hennes huvudkaraktär Maggan har i den senaste romanen Happy holiday.

Happy holidaySå här säger Bodil själv om boken:
”Efter min förra roman Route 66 går till Trollhättan var det många läsare som hörde av sig och ville läsa mer om Lena och Maggan. Jag föll för det. Jag placerad dem i en exotisk miljö (Thailand) och lät en historia krypa fram om Maggan som en gång skaffade barn mitt under ett brinnande hivkrig. Boken handlar om att tina upp frusen sorg och därmed få tillgång till livet igen. Bokstavligt. Jag har länge känt att jag borde skriva en roman om hiv, men i ärlighetens namn inte orkat. Det har heller inte varit självklart hur jag skulle berätta en sådan historia. Men när jag började skriva dök en död vän upp i texten, jag blev väldigt förvånad men också glad, för precis där började historien rulla fram. Det är det som är så fantastiskt med att skriva romaner – man har inte alltid koll på vad som händer.”

Tidigare har Bodil Sjöström skrivit flera faktaböcker om ämnen som vänskap, hiv och aids, och om att leva klimatsmart, men också om våndan att upptäcka att man är medelålders. Förra romanens underliggande ämne var om sjukdomen Alzheimers.

I en skrivpaus efter senaste romanen studerar nu Bodil Sjöström heltid inom ljudteknik och musikproduktion. Hon är en av medlemmarna bluesbandet Mangroove, sjunger i kör, är hundtokig, gör vinylcoasters och är ständigt åksjuk.

Köp Happy holiday på BTJ.se »

Köp fler titlar av Bodil Sjöström »


«
 Tillbaka till nätbutiken BTJ.se Logga in
BTJ besöksadress: Scheelevägen 32  •  Postadress: 221 82 Lund    046-180 000  •  info@btj.se  •  Personuppgiftspolicy