Tillbaka till BTJ.se
Skriv ut

Siri Kolu

header_fbSiri Kolu

Siri Kolu (18/07/1972) är dramatiker, regissör och teaterpedagog. Hon har en Master of Arts-examen i teater och drama. Före sin teaterutbildning studerade hon litteratur och teatervetenskap vid Helsingfors universitet.

Hon bor med sin familj i Vanda och är författare och pedagog på heltid.

Siri älskar vintagekläder, katastroffilmer, vinthundar, loppmarknader, olinjerade anteckningsböcker, experimentell performance, att gå vilse i okända städer och vardagliga uppfinningar. Hennes senaste intresse är steampunk som en fiktiv tidsperiod och klädstil. Kolus största last är högklackadeskor, hemma hos sig har hon en garderob bara för alla sina skor. Eller rättare sagt två garderober.

Jag och rövargänget och När jag blev stulen andra veckan i juni 2008 debuterade hon med vuxenromanen Metsänpimeä. För sin roliga och originella äventyrsbok för barn ”Me Rosvolat” vann Kolu Bokförlaget Otavas och Filmproduktionsbolaget Kinoproduction OY:s barnboks- och filmscriptpris.  Den har översatts till bland annat tyska och estniska och filmatiserades 2011. Siri har skrivit två böcker till i samma serie.

På svenska heter serien Jag och rövargänget och När jag blev stulen andra veckan i juni är första delen.

Köp Jag och rövargänget och När jag blev stulen andra veckan i juni »

Fler titlar av Siri Kolu »


« Tillbaka till nätbutiken BTJ.se Logga in
BTJ besöksadress: Scheelevägen 32  •  Postadress: 221 82 Lund    046-180 000  •  info@btj.se  •  Personuppgiftspolicy