Tillbaka till BTJ.se
Skriv ut

Camilla Jönsson

header_fbCamilla Jönsson

Jag erkänner direkt. Jag tyckte aldrig om att vara tonåring. Jag tyckte aldrig om den där förvirringen, den där känslan av att vara barn och vuxen samtidigt, att aldrig riktigt veta var man hörde hemma. Att ta en massa ansvar i ena sekunden för att i nästa betraktas som oförmögen att bestämma själv. Men samtidigt var det en av de mest spännande perioderna i mitt liv. Det är så mycket man upptäcker för första gången när man är sexton, när man tar de där första svindlande stegen mot det som kallas vuxenvärlden. Man är inte alltid säker på att man vill vara där, men samtidigt kan man inte låta bli att fingra på den. Jag antar att det är därför jag skriver om det. Det finns något som lockar, bland allt det där som skaver och irriterar. Jag vill övertyga min inre tonåring om att det faktiskt fanns bra stunder också, ge henne en chans att uppleva saker igen och inse att det inte var en katastrof, även om det kändes så just då det hände.

Det går bara inteOm någon skulle fråga mig om när jag började skriva så skulle jag svara att jag alltid har gjort det, att jag alltid har haft huvudet fullt av berättelser. När jag var liten tillverkade jag små böcker, med mer bilder än text. Längre fram blev det dikter, hästnoveller, fantasyberättelser och skräckhistorier. Men det var först i tjugoårsåldern som jag insåg att man faktiskt kunde bli författare och kom fram till att jag nog ville bli det. Sen tog det ganska lång tid innan den drömmen blev sann, men jag slutade aldrig att tro på den.

Jag sålde min första novell år 2000 och sen dess har jag publicerat en hel del noveller, dikter och artiklar i diverse tidningar och tidskrifter, både för ungdomar och vuxna. Jag är dessutom verksam som litteraturkritiker och cirkelledare i kreativt skrivande. En stor del av min tid går åt till att just skriva och läsa, men jag hinner också med att dricka mängder med te, promenera och kolla på science fiction-serier, och trivs bäst i sällskap med djur, helst katter och hästar.

Köp Det går bara inte på BTJ.se »


« Tillbaka till nätbutiken BTJ.se Logga in
BTJ besöksadress: Scheelevägen 32  •  Postadress: 221 82 Lund    046-180 000  •  info@btj.se  •  Personuppgiftspolicy