Tillbaka till BTJ.se
Skriv ut

Pernilla Jarnestad & Joakim Månsson

header_fbPernilla Jarnestad och Joakim Månsson

Då vi väntade vårt första barn läste Pernilla en bok – Alkemisten av Paulo Coelho. Joakim hade läst boken ett par år tidigare.

Vi diskuterade mycket kring den här boken och meningen med livet och att följa sitt hjärta. Då livet är i stor förändring ställs man ofta rent naturligt inför stora livsfrågor.
Vi kände båda att vi ville få nya utmaningar, följa nya drömmar. Tiden gick och vårt lilla barn föddes. Livet hade förändrats men våra drömmar bleknade inte, utan behovet av självförverkligande fortsatte att växa. Pernilla, som arbetar inom barnomsorgen, saknade sitt kreativa skrivande och Joakim, som arbetar inom dataspelsbranschen, saknade att få illustrera mer fritt.

Vår lilla flicka växte och alla sagor vi läste för henne inspirerade oss. Bitarna i pusslet föll på plats och det ena ”tecknet” efter det andra sa oss att vi skulle författa och illustrera barnböcker tillsammans.

Förutsättningarna fanns. Pernilla har ordets gåva och älskar att skriva och Joakim har gåvan att uttrycka sig i bild och älskar att illustrera.

Varje dag genom olika utmanande utvecklingsstadier inspirerade vår dotter oss. När det blev dags för henne, under ungefär samma tidsperiod, att både släppa nappen och börja potträna, blev detta inspirationen till våra två första barnböcker. Böckerna om en liten flicka som stod inför samma utmaning som vår dotter. Sakta växte historien om ”Doris” fram. Vi arbetade väldigt nära varandra och Pernillas ord och idéer flöt ut på papper. Joakim började illustrera och tillsammans utvecklade vi karaktären Doris.

När Doris skulle bajsaIdag har vi tre barn. Vår flicka, en liten pojke och så vår lilla tjej ”Doris”.
Till Doris starka personlighet lånar vi många egenskaper av våra egna barn.
De är våra största glädje- och inspirationskällor.
Doris är en färgstark, nyfiken och finurlig liten tjej. Envis är hon också. Hon lurar och klurar på det mesta i sin omvärld. Och till sin hjälp har hon fantasin, då nyfikenheten driver henne framåt.

Det är ju så det är, nyfikenheten på livet driver oss framåt, för stora som för små.
Och med hjälp av fantasi, skapar vi magi och kan ge luft åt våra drömmar … 
Nyfikna och spända, och med tro på vår egen magi, att kunna skapa barnböcker tillsammans, följde vi vår dröm och här är vi nu!

Köp När Doris skulle bajsa »


« Tillbaka till nätbutiken BTJ.se Logga in
BTJ besöksadress: Scheelevägen 32  •  Postadress: 221 82 Lund    046-180 000  •  info@btj.se  •  Personuppgiftspolicy